ÎN STOC

Orz perlat (arpacas) bio 500g Priméal

(8 recenzii de la clienți)

16,65 lei cu TVA

Arpacașul din orz sau orz perlat este de fapt sămânța de orz decojită și apoi lustruită mecanic.

  • foarte bogat în nutrienți
  • sursă importantă de fibre solubile și insolubile

78 în stoc

Cumpărate împreună

Amidon de porumb fara gluten 500g
Amidon de porumb fara gluten 500g
Prețul inițial a fost: 31,39 lei.Prețul curent este: 20,16 lei.
Malai grisat fin bio
Polenta - Malai grisat fin integral 500g Primeal
15,23 lei
Praf de copt fara gluten BIO
Praf de Copt Bio Fara Gluten, Fara fosfati, Fara Amidon 40g
6,85 lei
SKU: 3380390028400 Categories: , ,

Descriere

Arpacaș de orz: bogat în fibre, proteine, vitamine și minerale esențiale.

CARACTERISTICI ARPACAS DE ORZ:

  • Produs bio
  • Alergeni: conține gluten
  • Gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

  • Arpacașul de orz sau orz perlat este de fapt sămânța de orz decojită și apoi lustruită mecanic.
  • Orzul conține aproximativ de trei ori mai multe fibre pe porție decât ovăzul. Conține hordeină, maltină, amidon, săruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, vitamine A, B, C.
  • Orzul ar trebui să fie integrat în alimentația uzuală împreună cu alte cereale cu bob întreg, deoarece este foarte bogat în mulți nutrienți benefici, cum ar fi: proteinele și calciul, despre care se știe că sunt foarte necesare vegetarienilor care au renunțat în totalitate la carne. O ceașcă de orz conține aproape jumătate din necesarul zilnic de proteine de care are nevoie o femeie adultă: 22 de grame de proteine, necesarul fiind de 46 de grame. În plus, mai conține și 61 de mg de calciu, 245 de mg de magneziu, 486 de mg de fosfor, 832 de mg de potasiu, dar și cupru, mangan, luteină și zeaxantină.
  • Orzul este una dintre cele mai bogate surse de fibre, atât solubile (se atașează de grăsimi pentru a le elimina din corp), cât și insolubile (ajută la detoxifierea organismului) și protejează de cancerul de colon.

BENEFICII ALE CONSUMULUI DE ARPACAȘ DE ORZ

  • Sursă mare de fibre
  • Fiecare porție de o ceașcă oferă aproximativ 6 grame de fibre.
  • Cea mai mare parte a fibrelor găsite în orz este compusă din fibre insolubile, care ajută la o digestie sănătoasă, metabolismul glucozei și lipidelor, detoxifiere și sănătatea inimii.
  • Ajută la îmbunătățirea digestiei
  • Ajută la combaterea constipației și a diareei, formând volum în tractul digestiv, reglând astfel mișcările intestinale. Fibrele sunt, de asemenea, importante pentru menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor din tractul digestiv.
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Fibrele aduc volum într-o alimentație sănătoasă fără un aport prea mare de calorii. Astfel, fibrele din orz ajută la controlul poftei de mâncare și pierderea în greutate.
  • Ajută în controlul nivelului de zahăr din sânge și scăderea colesterolului
  • Cercetările sugerează că consumul de orz poate fi benefic pentru managementul nivelului de zahăr din sânge, făcându-l o alegere inteligentă pentru cei cu diabet sau orice formă de sindrom metabolic.
  • Orzul este deosebit de bogat într-un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de beta-glucan, recunoscute pentru capacitatea de scădere a colesterolului și care au efecte antiinflamatorii și pot ajuta la tratarea simptomelor asociate cu sindromul intestinului iritabil (IBS), boala Crohn și colita ulcerativă.
  • Previne afecțiunile inimii
  • Orzul conține anumiți nutrienți, inclusiv vitamina B3 niacină, vitamina B1 tiamină, seleniu, cupru și magneziu, care sunt utili în scăderea LDL și a colesterolului total, hipertensiunea arterială și alți factori de risc asociați cu bolile de inimă.
  • Sursă de antioxidanți
  • Orzul conține fitonutrienți antioxidanți cunoscuți sub numele de lignani. Lignanii sunt corelați cu incidența mai scăzută a cancerului și a bolilor de inimă, deoarece sunt de ajutor în reducerea inflamației și combaterea efectelor pe care îmbătrânirea le poate avea asupra organismului.
  • Bogat în vitamine și minerale
  • Orzul perlat este bogat în vitamine minerale, cum ar fi Cuprul, extrem de important pentru menținerea funcțiilor cognitive la vârste înaintate, ajutând de asemenea metabolismul, sistemul nervos și în producerea celulelor roșii. Seleniul din orzul perlat ajută la sănătatea pielii și a părului, iar în combinație cu vitamina E luptă împotriva stresului oxidativ.

INGREDIENTE:

  • orz perlat* (GLUTEN)
  • *ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
  • Alergeni: conține gluten. Poate conține urme de soia, susan și fructe oleaginoase.

PREPARARE:

  • Spălați și fierbeți 1 volum de arpacaș de orz în 2 volume de apă.
  • Dați un clocot și îndepărtați spuma făcută.
  • Continuați fierberea timp de 30-35 min, apoi sărați.
  • Se folosește în salate, supe și chiar mâncăruri de legume.
  • Poate înlocui și orezul din pilaf, risotto sau umpluturi pentru legume.

Iată mai jos câteva idei de preparate care conțin arpacaș de orz:

Preparate cu arpacas de orz

CONDIȚII DE PĂSTRARE ȘI CONSUM:

  • A se păstra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină.
  • Țara de Origine: Franța
  • Certificare: FR-BIO-01

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

  • Este orzul bun pentru bolnavii de rinichi?
  • Poate fi, deoarece este un cereal cu un conținut scăzut de fosfor, dar bogat într-o serie de nutrienți, ceea ce este important de monitorizat pentru persoanele cu boli de rinichi.
  • O dietă pe bază de plante (sau în cea mai mare parte vegetariană) care include mai multe porții de cereale integrale zilnic poate fi benefică pentru cei cu boli de rinichi, deoarece cerealele integrale oferă fibre și un echilibru bun de proteine, sodiu, potasiu și fosfor.
  • Poate fi folosit cu succes orzul perlat în diete?
  • Fibrele găsite în nutriția orzului sunt benefice pentru controlul poftei de mâncare și pierderea în greutate.
  • Este orzul perlat bun pentru afecțiuni ale inimii?
  • Nutrienții din orz sunt utili în special în încetinirea progresiei periculoase a aterosclerozei, o afecțiune în care placa se acumulează în artere și poate duce la boli de inimă, un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Nutriția cu orz ajută vasele de sânge să rămână clare, îmbunătățind fluxul sanguin și reducând inflamația.

PRIMÉAL – una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Informații Nutriționale

Grasimi (lipide)

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Sare

Fibre

Valoare energetica la 100g

8 recenzii pentru Orz perlat (arpacas) bio 500g Priméal

  1. Adela

    Foarte bun in salata. Gustos. Am fiert putin mai mult.

  2. Carmen

    Am facut o supa dupa Craciun si am folosit acest orz. Chiar a fost gustoasa si ne-a scapat de senzatia de greutate din stomac.

  3. Andreea

    Am facut pilaf de orz cu legume. Foarte bun! Recomand

  4. Cristina

    Foarte sanatos.

  5. Ionela

    Foarte multumita. E prima data cand gatesc dar imi place si gustul si textura

  6. Anca

    O cereala foarte buna. In Italia am aflat despre orz. Si apoi am facut supa, si apoi pilaf. Multumesc pt livrare. A fost foarte rapid.

  7. Georgeta

    Am zis sa incerc. Si imi place. Am facut un fel de pilaf cu diverse legume.

  8. Maria

    Supa de orz, pilaf de orz, garnitura la carne, mancare cu legume. Am incercat de toate pentru ca pur si simplu imi place arpacasul din orz. Si foarte sanatos

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *