CategoriiRețete fără gluten Rețete vegane/de post

Biscuiti vegani cu faina de cocos si de orez

Biscuiti vegani cu faina de cocos si faina de orez

Biscuiti vegani cu faina de cocos si de orez
O retete pe care o veți adora cu siguranță. Fara gluten, fara lactoză, chiar vegană. Cu un ingredient subestimat: faina de cocos. Faina de cocos este foarte bogată în fibre și scade indicele glicemic al produsului final, dar trebuie să stiți că usucă foarte tare preparatele deci trebuie să folosiți exact cantitatea indicată.

Reteta pentru 20 fursecuri

150 g faina de orez semi-integral
80 g faina de cocos
3 linguri de amidon (amidon de porumb sau amidon de tapioca)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
180 g de zahăr de cocos
150 g ulei de cocos
100 ml de lapte de migdale

Preparare : 15 minute
Asteptare : 15 minute
Coacere : 15 minute

  1. Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate: fainuri, amidon, praf de copt si bicarbonat
  2. Intr-un alt bol amestecati cu mixerul uleiul de cocos cu zaharul de cocos. Uleiul de cocos trebuie sa fie inca solid dar nu dur, sa fie ca o crema groasa
  3. Adaugati apoi laptele de migdale peste uleiul cu zaharul si mai amestecati putin
  4. Varsati ingredientele uscate peste cele lichide si amestecati cu o spatula pana obtineti un preparat cremos si omogen
  5. Lasati in repaos 15 minute. Faina de cocos va absorbi laptele de migdale
  6. Preincalziti cuptorul la 180℃
  7. Acoperiti o tava cu hartie de copt
  8. Din aluatul rezultat formati bilute, le aplatizati usor si le puneti in tava
  9. Coaceti 12-15 min. Nu trebuie sa fie foarte rumene
  10. Lasati sa se raceasca inainte de a servi

Sfaturi

  1. Puteti pudra cu fulgi de cocos
  2. Biscuitii se pot pastra cam o saptamana intr-o cutie ermetica.
  3. Se pot servi alaturi de ceai dar si impreuna cu un sorbet de fructe rosii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *