Un calzone de inspirație hawaiană. Cu siguranță nu trebuie să renunțati la această plăcere dacă nu puteți consuma gluten pentru că acum avem la dispoziție această rețetă delicioasă în variant fără gluten.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 500 g Amestec pentru pizza – fara gluten
- 100 ml ulei de masline sau ulei de rapiță
- 200 ml apa calduță
- sare cam 2 vârfuri de cuțit
- passata de tomate
- 2 cepe medii
- 1 ardei roșu
- 2 dovlecei mici
- 4 felii de ananas (de preferat proaspăt)
Preparare: 30 minute
Gatire: 30 minute
Pregătirea aluatului:
- Se cântărește făina și se pune într-un castron.
- Se adaugă uleiul, sarea și apa și se frământă manual (sau cu robot) până se obține un aluat cu textură netedă. Formați o minge și lăsați-l deoparte.
Pregătirea legumelor:
- Tăiați dovleceii în cuburi mici și fierbeți 5 minute într-o oală cu apă clocotita.
- Feliați ceapa și ardeiul în felii subțiri și rumeniți-le într-o tigaie unsă cu ulei.
- Adăugați dovleceii scurși și continuați să gătiți câteva minute până scad bine legumele.
Asamblare și coacere
- Împărțiți aluatul în patru porții egale și întindeți-le, sub formă de discuri cu diametrul de 15 până la 20 cm
- Așezați foile de aluat pe hârtii de copt presărate cu făină. Dacă sunteți perfecționiști puteți corecta formele cu ajutorul unei farfurii rotunde
- Aveți grijă să umpleți aluatul doar pe jumătate și lăsați 1cm de la margine.
- Adaugați mai întâi passata de tomate, apoi legumele rumenite și la final ananasul tăiat cuburi.
- Asezonați cu sare și piper
- Umeziți marginile aluatului și închideți bine calzoni.
- Ungeți calzoni cu o pensulă înmuiată în puțin ulei și un strop de sos de roșii.
- Se coace aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C.
Sugestii:
- Recomandăm să serviți calzoni calzi cu o salată verde proaspătă
- Pentru umplutură puteți folosi ce legume doriți, în combinații cât mai variate.
Sursa de inspirație: https://www.maviesansgluten.bio/recette/calzone-sans-gluten-a-lhawaienne