Quinoa, alimentul minune bogat in proteine se preteaza perfect pentru umpluturi diverse. Insa nu m-as fi gandit niciodata la ceapa umpluta pana nu am gasit aceasta reteta fantastica. Arata spectaculos, gustul este pe masura si e un model de echilibru nutritional.
Ingrediente:
- 4 cepe mari si frumoase de preferinta rosii, dar se poate face reteta si cu ceapa alba
- 100g QUINOA PRIMÉAL (alba, sau un amestec cu quinoa rosie si neagra)
- 3 linguri de LAPTE DE COCOS
- 2 linguri coriandru tocat
- 1 catel de usturoi
- 6 felii de rosii uscate
- 1 lingurita de CURRY macinat
- 2 linguri SOS DE SOIA
- ½ CUB SUPA DE LEGUME Priméal
- 250ml apa calda
- piper si sare dupa gust
Preparare 20 minute
Gatire 60 minute
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
- Se curata ceapa de foi, se inveleste fiecare ceapa in folie de aluminiu si se coace timp de 40 de minute
- Intre timp se pregateste quinoa: se spala bine in cateva ape si apoi se fierbe un volum de quinoa in 2 volume de apa (adica 200ml) timp de 15 min (la fel ca orezul). Se ia cratita de foc si se lasa quinoa la racorit
- Dupa ce ati scos ceapa din cuptor, se taie cate un capac la fiecare ceapa si se scoate usor miezul avand grija sa pastrati o carcasa formata din 2-3 straturi de ceapa.
- Se toaca marunt miezurile de ceapa coapta
- Intr-un castron se amesteca quinoa, miezul de ceapa coapta toccata, coriandrul si usturoiul tocate si laptele de cocos
- Se adauga apoi rosiile uscate tocate mărunt, curry, piper, sare și sosul de soia.
- Umpleti cu rabdare fiecare ceapa cu amestecul de quinoa si apoi puneti capacele taiate la inceput
- Puneti cepele umplute intr-un vas Jena bine uns cu ulei si adaugati supa de legume facuta din jumatate de cub concentrat si 250 ml apa fierbinte
- Introduceti din nou la cuptor, de data aceasta doar la 180°C pentru 20 min.
- Se servesc calde cu legume verzi sau cu salata
Sper sa va bucurati de acesta reteta delicioasa si la final sa considerati ca a meritat efortul.
Pofta buna!
O rețetă de pe http://blog-primeal.fr/