Un chec cu accente provensale care se poate consuma cald alături de o salată, sau rece ca aperitiv. Ce-l face deosebit este făina de porumb, care-i aduce o culoare aurie plăcută. În plus avem un preparat mai ușor de digerat! Ce spuneți?
Ingrediente pentru 1 chec mediu:
- 220 g făină Priméal T65
- 120g făină de porumb Priméal
- 3 ouă
- 200 ml lapte de migdale
- 80 ml de ulei de măsline
- 60 g măsline negre fără sâmburi
- 60 g roșii uscate la soare în ulei
- 6 crenguțe de cimbru
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 plic de praf de copt
- sare
- piper negru
Preparare: 20 minute
Coacere: 50 minute
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Ungeți bine o formă de chec cu puțin ulei și tapetați cu făină
- Într-un castron mare amestecați cu mixerul ouăle, laptele vegetal și uleiul
- Adăugați făina cernută (ambele tipuri se pun la un loc în sită) și amestecați ușor. Apoi adăugați sare și piper
- Tăiați feliuțe mici măslinele și roșiile uscate scurse în prealabil.
- Tocați cimbru și rozmarinul
- Adăugați în aluat roșiile, măslinele și ierburile aromate tocate
- La final se adaugă praful de copt și se amestecă ușor.
- Turnați apoi în forma de chec și dați la cuptor pentru 45-50 minute. Primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Apoi faceți testul cu scobitoarea pentru a vă convinge că checul e copt. Introduceți o scobitoare și cînd o scoateți trebuie să fie curată. Dacă are aluat lipit pe ea trebuie să mai lăsați checul la cuptor.
Poftă bună! Și așteptăm comentarii despre făina de porumb și dacă considerați că a fost de ajutor.