Un chec foarte colorat și aromat care îi va încânta pe iubitorii de delicatese la o ceașcă de ceai. Culoarea sa apetisantă, semințele crocante și parfumul citricelor amestecate cu condimente se pretează bine pentru perioada rece de toamna sau iarnă. Nu e un chec foarte dulce dar cu siguranță se încadrează la categoria desert.
Reteta pentru 8 portii
- 300 g Amestec pentru chec “patru sferturi” – fara gluten
- 3 ouă bio întregi
- 130g ulei de cocos cântărit solid. Am ales ulei de cocos dezodorizat pentru a nu interfera aroma de cocos cu cea a turmericului și a portocalei.
- 1 portocală – se folosește atât coaja cât și sucul
- ½ linguriță turmeric pudră
- Diverse semințe : floarea soarelui, dovleac
Preparare : 15 minute
Coacere : 45 minute
- Răzuiți într-un castron coaja portocalei cu grijă să nu ajungeți la partea albă.
- Adaugați conținutul unei pungi de Amestec pentru chec “patru sferturi” – fara gluten
- Adăugați uleiul de cocos topit la temperatura camerei
- Adăugați apoi ouăle și sucul de la o portocală
- Frământați bine până se obține un aluat neted
- Se adauga apoi turmericul și semințele.
- Se mai amestecă bine încă odată
- Tapetați o formă de chec cu ulei de cocos și făină
- Turnați în forma pregătită anterior. Mai decorați cu câteva semințe.
- Coaceți timp de 40 până la 45 de minute la 180°C.
- După ce scoateți de la cuptor lăsați checul să se răcească în formă.
Recomandarea este să serviți acest chec colorat alături de o ceașcă de ceai de citrice. Dar cred că ar merge orice fel de ceai, chiar și un ceai negru.