O reteta extrem de simpla si in acelasi timp delicioasa, hranitoare si sanatoasa. Imi place foarte mult bucataria asiatica iar nautul e la loc de cinste in preferintele mele. In plus nu contine oua si nici lapte, deci e perfecta pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post.
Reteta pentru 2 portii:
– 250 g faina de naut
– 500 ml apa
– 1 catel de usturoi
– 1 lingura de curry
– ulei special pentru prajit
– frunze proaspete de coriandru
– sare
– piper
Preparare : 5 minute
Repaos : 30 minute
Gatire : 20 minute
1. Intr-un castron adanc puneti faina de naut impreuna cu apa si amestecati bine cu telul sa nu se faca cocoloase
2. Adaugati usturoiul zdrobit, frunzele de coriandru, pudra de curry, sarea si piperul si amestecati bine
3. Lasati sa se odihneasca timp de 30 minute
4. Clatitele se coc la fel ca si clatitele obisnuite intr-o tigaie antiaderenta. Eu folosesc o tigaie ceramica si nu torn uleiul ci doar ung cu un penson tigaia.
5. Se toarna compozitia cu polonicul in tigaia incinsa si se coc clatitele bine pe ambele parti.
6. Deoarece pasta e putin mai consistenta decat cea de la clatitele clasice trebuie sa va rezervati un timp mai indelungat pentru coacere.
7. Clatitele se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi eventualele grasimi.
In India clatitele se consuma ca fel de sine statator fara alta umplutura, doar cu o salata usoara alaturi.
Daca insa vreti sa experimentati puteti sa le umpleti cu humus (pentru mine este totusi prea mult naut la un loc), cu ciuperci sau cu diverse vegetale: morcov ras, telina, etc
Spor la gatit si pofta buna!
Sursă de inspirație: http://kiyakuisine.canalblog.com/archives/2012/02/15/23469882.html