Afișez singurul rezultat

Cuprins:

1. Ce este colagenul ?
2. Care sunt principalele functii ale colagenului ?
3. Ce se intampla in corpul nostru in cazul unei carente de colagen ?
4. Care sunt cele mai bogate alimente in colagen ?
5. Cum ne ajuta colagenul in lupta cu durerile articulare?
6. Ce tip de colagen trebuie sa alegem pentru articulatii ?
7. Cum sa alegem un supliment sigur pentru sanatatea noastra?
8. Ce fel de produse iti recomandam noi ?

Rigiditate articulară, flexibilitate redusă sau o durere neplăcută la mișcare.

Acest lucru poate fi ocazional la început, dar odată cu inaintarea in varsta, aceste simptome devin mai frecvente.

Inflamația articulațiilor, disconfortul și durerea, flexibilitatea și mobilitatea reduse sunt toate simptome ale artritei, o afecțiune inflamatorie în care există o uzură a cartilajului.

Osteoartrita este de obicei cauzată de îmbătrânire, stres, răni și suprasolicitarea articulațiilor, în timp ce în artrita reumatoidă propriul sistem imunitar al corpului se atacă, provocând inflamație.

Cum putem sa prevenim sau sa ajutam organismul impotriva acestor probleme articulare.

Colagenul poate fi unul dintre raspunsuri.

Din randurile de mai jos puteti afla ce tip de colagen este cel mai potrivit și care sunt criteriile pentru alegerea cele mai bune optiuni.

Ce este colagenul ?

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corpul uman, avand rolul de a asigura coeziunea, rezistenta si elasticitatea tesuturilor.

Este o componenta importanta a oaselor, cartilajului si pielii ce apare in mod natural in organism, reprezentand 30% din masa totala de proteine ​​umane si ​​70% din masa de proteine din piele.

Incepand cu varsta de 25 de ani, in timp, capacitatea de sinteza scade si ar trebui sa suplimentam aportul de colagen.

Care sunt principalele functii ale colagenului ?

Numele său provine din grecescul „kólla”, care înseamnă „clei”.

In corpul nostru, colagenul permite unitatea țesuturilor și organelor, oferind deasemenea proprietăți de rezistență, hidratare și flexibilitate.

Colagenul are nenumarate functii in organismul noastre, dintre cele mai importante enumerand:

– ajută fibroblastele să se formeze în derm (stratul mediu al pielii), ceea ce ajută la creșterea celulelor noi.
– are rol în înlocuirea celulelor moarte ale pielii.
– asigura un înveliș de protecție pentru organe.
– oferă structură, rezistență și elasticitate pielii tale.
– ajută sângele să se coaguleze.

Ce se intampla in corpul nostru in cazul unei carente de colagen ?

Cand nu aveți suficient colagen în corpul dumneavoastră, apar de obicei semnele de îmbătrânire.

Acestea pot include încrețirea și lăsarea pielii, slăbiciune musculară, articulații dureroase, rigidizarea ligamentelor, oase slabe, păr și unghii fragile și piele lipsită de strălucire.

Pierderea brusca in greutate si cea de masa musculara, sunt deasemena semne ale unei carente de colagen.

Imbatranirea pielii este un fenomen natural, al carui prim pas este pierderea colagenului in derm.

Care sunt cele mai bogate alimente in colagen ?

Studiile arata că mai multe alimente bogate în proteine ​​​​alimentează producția de colagen, deoarece conțin aminoacizii care produc colagen – glicina, prolina și hidroxiprolina.

Iata 6 alimente importante ce conțin in mod natural colagen:

– Supa de oase este una dintre cele mai populare și cunoscute surse alimentare de colagen.
– Gelatina este un ingredient alimentar fără gust și incolor derivat direct din colagenul din Tesutul animal.
– Albușurile de ou.
– Carnea de pui
– Pește și stridii
– Picioare de porc

Cum ne ajuta colagenul in lupta cu durerile articulare?

Articulațiile tale au nevoie de colagen pentru un cartilaj sănătos.

În timp ce unele tipuri de colagen apar în piele, oase și organe, o varietate specială poate fi găsită în cartilajul dintre articulații.

Acesta ajută cartilajele – și articulațiile – să rămână flexibile, să absoarbă șocurile și, în general, să rămână bine susținute.

Pe măsură ce îmbătrânești, cartilajul articular se epuizează. Anii de frecare a articulațiilor de acel cartilaj provoacă uzura si descompunerea ducând la dureri.

Cercetările arată că pierderea de colagen legată de îmbătrânire poate duce la un risc mai mare de tulburări degenerative articulare.

Deasemenea cercetările arată că orice creștere a consumului de colagen poate îmbunătăți simptomele osteoartritei, reducând durerile articulare generale.

Atunci când creșteți aportul de colagen, acea proteină suplimentară se acumulează în cartilajul dintre articulații si deasemenea, poate stimula corpul să creeze în mod natural mai mult colagen.

Ca rezultat, există mai puțină durere, mai puțină inflamație și o mobilitate mai bună.

Un studiu de cercetare a aratat că adulții care au luat doar două grame pe zi timp de puțin peste două luni au observat, o îmbunătățire semnificativă similară a durerilor articulare si au putut fi mai activi fizic decât cei care nu au încercat colagenul.

Un lucru este cert: această proteină este promițătoare pentru durerile articulare și alte simptome, inclusiv umflarea și rigiditatea.

Ce tip de colagen trebuie sa alegem pentru articulatii ?

Cele mai comune tipuri de colagen prezente în organism sunt:

Tipul I: se găsește în piele, tendoane, organe interne și părțile neminerale ale osului

Tipul II: se găsește în cartilaj, permițând cartilajului să fie elastic și atenuând stresul asupra articulațiilor

Tipul III: se găsește în ficat, măduvă osoasă și limfoid

Aceste trei tipuri de colagen reprezintă 80% până la 90% din colagenul din organism.

Colagenul de tip II este prezent în cartilajul articular sau în țesutul care se întinde peste capetele oaselor și se află în mijlocul articulațiilor.

Acest cartilaj este cel care menține articulațiile să alunece, să se îndoaie și să se miște fără probleme.

Colagenul de tip II este cel mai adesea utilizat pentru a trata durerea în osteoartrita și artrita reumatoidă.

Colagenul de pui conține substanțele chimice condroitina și glucozamină, care pot ajuta la reconstrucția cartilajului.

Acest tip de colagen determinâ organismul să producă substanțe care luptă împotriva inflamației.

Mai există o opțiune bogată în colagen: supa de oase.

Este încărcata cu proteine, precum și cu vitamine și minerale.

Provine din carne de vită, pui sau oase de pește si este plina de aromă, ceea ce face o opțiune gustoasă și convenabilă.

Alegând alimente cu proteine, precum și vitamina C, zinc și piper, oferiti corpului nutrienții de care corpul dumneavoastra are nevoie pentru a obține o doză de colagen care este la fel de naturală ca si cea creată intern.

Suplimentele de colagen naturale sunt solutii bune care se gasesc într-o gamă largă de forme diferite, de la pudre, la tablete sau băuturi.

Unul dintre cele mai bune tipuri pentru articulatii este colagenul hidrolizat, care este în esență o formă „predigerată” a proteinei.

Colagenul hidrolizat este mai ușor de absorbit pentru țesuturi și oferă, de asemenea, exact aminoacizii potriviti de care corpul dumneavoastră are nevoie..

Cum sa alegem un supliment sigur pentru sanatatea noastra?

Cand v-ati hotarat sa incepeti o cura de suplimente pe baza de colagen e foarte important sa alegeti suplimente cat mai naturale, care sa aiba un grad de absorbtie mare si pe care corpul sa le poata asimila usor.

Calitatea ingredientelor din care sunt produse este foarte importanta, acestea provenind de la animale sau peste de dorit crecute ecologic.

O sursa naturala sau ecologica este de dorit chiar daca suplimentele sunt mai scumpe.

Pe o piata in care acest tip de suplimente abunda, experienta si vechimea companiei producatoare este deasemenea un aspect foarte important.

Daca problemele dumneavoastra sunt de natura articulara trebuie sa alegeti un supliment care sa va aduca colagen de tip 2, care va permite cartilajului să fie elastic și sa atenueze stresul asupra articulațiilor.

Continutul de vitamina C sau zinc din suplimente face produsul mai functional si bogat in nutrientii de care aveti nevoie.

E important sa evitati suplimentele cu continut de zahar care poate suprima productia de colagen.

Ce fel de produse iti recomandam noi ?

Colagenul hidrolizat este una dintre cele mai bune solutii oferite pentru articulatii.

Când colagenul este hidrolizat, fibrele de colagen sunt descompuse în așa-numite peptide de colagen, lanțuri mai mici de aminoacizi, ușor de procesat, în produse concepute pentru a vindeca din interior durerile articulare.

Acest lucru asigura o mai buna absorbtie de catre corp.

Realizat din 100% colagen granulat din carne de vita Colagen instant 200g este un colagen hidrolizat premium de origine bovina.

Este cea mai buna sursa de proteine din colagen usor de digerat pentru organismul uman.

Poate fi utilizat atat de oamenii activi fizic cat si de oameni care au grija de sanatatea articulatiilor.

Pentru un aport suplimentar in imbunatatirea flexibilitatii articulatiilor si reducerea durerilor si rigiditatii va recomandam Colagen + MSM – instant 200g un supliment 100% natural realizat din 80% colagen granulat din vita si 20% MSM(methylsulfonylmethane).

Pentru persoanele care evita carnea va oferim Colagen marinpremium – instant 200g extras din peste al carui ADN este compatibil in proportie de 80% cu ADN ul uman.Il puteti gasi si in varianta de tablete

Colagen marin – Supliment alimentar 30 comprimate , fiind un hidrolizat de colagen de tip II foarte absorbabil, imbogatit cu vitamina C, mangan si turmeric.

Tot in varianta de capsule aveti posibilitatea sa faceti o cura cu Colagen +Vit.C – 200 capsule x 300mg , un supliment usor digerabil in care rolul Vitaminei C este de a ajuta la cresterea productiei de colagen, proteina esentiala a corpului omenesc, care contribuie la mentinerea tesuturilor, ligamentelor, cartilagiilor si tendoanelor.

Nu in ultimul rand puteti sa va suplimentati necesarul de colagen utilizand forme de tip fruity colagen shake:

Fruity Colagen Shake Fructe de pădure 300g, Fruity Colagen Shake Căpșuni 300g, Fruity Colagen Shake Coacăze negre 300g.

Aceste bauturi naturale contina minim 45-50% colagen bovin hidrolizat.

Magazinul nostru va ofera acum 15 produse pe baza de colagen usor asimilabile de organism.