CategoriiRețete pentru Crăciun

Cornulețe aromate cu vanilie

Cornulete cu vanilie

 

Cornuletele sant cele mai simple prajiturele care pot fi facute cu orice ocazie. Chiar daca nu sant niste prajituri traditionale romanesti gospodinele noastre pregatesc des cornulete. Pentru mine cornuletele inseamna iarna si in special Craciunul. Abia astept momentul cand toti santem cu mainile in aluat si modelam cornulete minunandu-ne fiecare de ce forme au cornuletele celorlalti.

Ingrediente pentru 60-80 cornulete

  • 300 g  faina albă T55
  • 125 g zahăr alb din trestie
  • o lingurita zahar vanilat
  • 3 galbenușuri
  • 250 g unt
  • zahar pudră și/sau zahar vanilat pentru pudrat la final

Preparare 15 minute
Asteptare la rece: 60-90 minute
Gatire 20 minute

  1. Se amesteca toate ingredientele pe un blat si se formeaza un aluat care se lasa la rece (chiar si in frigider) timp de o ora. Se poate prepara aluatul si cu ajutorul unui robot de bucatarie folosind paletele mari de plastic.
  2. Se incalzeste cuptorul la 160 – 180°C si se pregateste o tava pe care se pune hartie de copt.
  3. Se scoate aluatul de la rece si se formeaza cu mana cornulete micute care se aseaza in tava pe hartia de copt
  4. Se introduce tava la cuptor pentru cca 10 minute
  5. Pe un blat de lucru se pune zahar vanilat in amestec cu zahar pudra
  6. Se scot cornuletele de la cuptor si se trec prin amestecul de zahar cat timp sant calde pentru ca zaharul sa adere bine

Despre cum se mănâncă e inutil să vă povestim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *