Am ales o crema de ciocolata care se prepara rapid si poate constitui oricand o varianta practica de desert. Faptul ca nu am folosit lapte animal si nici faina cu gluten face aceasta reteta accesibila si celor care nu tolereaza glutenul sau lactoza.
Ingrediente pentru 8 portii:
– 1 litru lapte de migdale
– 100 g ciocolata neagra
– 1 lingura de faina de orez fara gluten
– 6 linguri sirop de agave
– 2 g agar agar
Preparare 5 minute
Gatire: 10 minute
1. Amestecati faina de orez cu putin lapte de migdale intr-o cratita. Aveti grija sa nu faca cocoloase.
2. Adaugati agar-agar si restul de lapte de migdale in cratita.
3. Adaugati siropul de agave si ciocolata rupta in bucatele mici.
4. Puneti la foc si aduceti la fierbere amestecand pentru a nu se prinde.
5. Dupa ce a dat un clocot luati de pe foc si turnati in cupe.
6. Lasati sa se raceasca si apoi puneti la frigider. Se poate servi dupa doua ore.
Ornarea o lăsăm la imaginația fiecăruia.