Încă o rețetă cu dovleac. De data aceasta combinăm dovleacul cu făina de năut pentru niște crochete aurii și drăguțe. Noi am ales varianta fara gluten și fara prăjire.
Reteta pentru 14-15 crochete
180 g pulpa de dovleac
23 g faina de naut organic
1 lingurita ulei de masline
1 catel de usturoi
1 ceapa mică
cateva crengute de patrunjel proaspat
un varf de cutit de chimion pulbere
un varf de cutit de boia de ardei
sare si piper organic
pesmet fara gluten
Preparare : 15 minute
Gatire : 40 minute
- Preîncălziți cuptorul la 180°C
- Pregatiti o tava cu hartie de copt
- Pregătiti pulpa de dovleac: taiati dovleacul in cuburi si fierbeti la abur aproximativ 20 minute. Apoi zdrobiti bine cu furculita functie de cat de fina vreti sa fie umplutura
- Taiati fin ceapa, usturoiul si patrunjelul
- Intr-un castron amestecati toate ingredientele: pulpa de dovleac, usturoiul, ceapa, condimentele si verdeata.
- Adaugati faina de naut si uleiul de masline si amestecati bine
- Intr-o farfurie adanca puneti putin pesmet de porumb fara gluten
- Formati cu mâna biluțe de dovleac si le treceti apoi prin pesmet
- Puneti bilutele in tava tapetata cu hartie de copt
- Coaceți 15-20 min în cuptorul preîncalzit.
Sfaturi și observatii
-
- La cuptor crochetele nu vor ieși asa aurii ca atunci cand sunt prajite in tigaie, dar nu va faceti griji sunt bine facute
- Se pot servi cu un sos de tahini sau cu un sos de iaurt vegan
- La capitolul condiment puteti folosi ce condiment va plac, indiene, marocane, etc.
- Daca nu sunteti vegan, puteti adauga putina branza de capra in compozitie.
Alte rețete cu dovleac puteți găsi AICI
Alte rețete cu faina de naut puteți găsi AICI
Aici gasiti produse fara gluten.