CategoriiRețete hipocalorice

Cum gătim shirataki

63

Shirataki este un aliment dietetic de origine asiatica, produs 100% natural, fara grasimi, fara proteine, fara carbohidrati, fara zahar si fara gluten perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la grau sau alergie la gluten si soia.

Consumul acestor produse la cina poate duce la pierderea in greutate de cel putin aproximativ 0.5 kg pe saptamana (in functie de greutatea avuta si aportul de calorii).

Marele avantaj al acestor paste este faptul ca produsele sunt complet naturale, iar fibrele pe care le contin ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, reduc pofta de mancare si mancatul in exces.

Ingredientul principal al acestor paste este pudra din radacina de Konjac.

Pe scurt SHIRATAKI sunt un fel de paste sub diverse forme (inclusiv de orez) facute din faina de konjac, cu continut foarte scazut de calorii, translucide cu textura usor gelationoasa. Ele sunt compuse in mare parte din apa si glucomannan, o fibra dietetica solubila in apa.

Nu au gust si nici aroma, insa imprumuta gustul alimentelor cu care sunt gatiti.

Nu va asteptati ca vor inlocui pastele italiene, deoarece nu au nimic (in afara de forma) in comun cu pastele din grau, orez, hrisca sau alte cereal.

S-ar putea ca prima intalnire cu shirataki sa nu fie foarte placuta, insa ar fi pacat sa abandonati o solutie sigura si eficienta pentru a reduce caloriile din alimentatie.

Ce este Konjac

Konjac (Amorphophallus konjac) este radacina comestibila a arborelui asiatic cu acelasi nume.

Din aceasta radacina se prepara si alimentul Konjac, aliment non-alergenic, extrem de sarac in calorii si care absoarbe pana la 100 de ori greutatea sa in apa (de 70 de ori mai mult decat taratele de ovaz), fiind asadar un aliment ideal care ne satura fara sa ne aduca prea multe calorii!

Componenta principala din konjac este fibra solubila numita glucomanan care incetineste golirea stomacului aducand senzatia de satietate si in plus scade glicemia si colesterolul deoarece absoarbe apa in mod eficient in tractul digestiv si scade absorbtia de carbohidrati.

Glucomananul absoarbe lichidele si se transforma intr-un gel care umple stomacul si infraneaza pofta de mancare.

Inlocuirea unei mese cu taietei Shirataki de exemplu, va mari aportul de fibre, atat de necesar, diminuand in acelasi timp, aportul caloric.

Acest aliment nu face rau stomacului.

Fibra vegetala care sta la baza acestor paste este foarte usoara si nu creeaza aciditate.

Se digera natural, fara a ingreuna stomacul. Iti vei simti corpul usor in permanenta, iar tranzitul se va ameliora (datorita fibrei solubile de glucomanan).

Pastele shirataki

Comune in bucataria asiatica de secole, aceste paste acum au patruns acum in Europa si Statele Unite ale Americii in special ca alimente dietetice recomandate in curele de slabire.

Deoarece exista multe produse este bine sa cautati acele produse originale care se pot recunoaste usor deoarece sunt certificate JAS (Japanese Agricultural Standard)

Se pot gasi in mai multe forme pentru a putea avea diversitate: spaghetti, orez, fettuccine, taitei si se gatesc foarte foarte usor. Este suficient sa-i clatiti bine in apa oparita si apoi se pot gati ca orice paste.

Beneficii:

– un produs natural 100% vegetal, non alergenic
– fara grasimi, zahar si amidon, fara proteine, gluten
– contine aproape zero calorii si carbohidrati, ajuta la pierderea in greutate
– are capacitatea de a absorbi pana la de 100 ori volumul sau in lichid
– produs incolor, fara un gust propriu, absoarbe rapid adaosuri de gust si condimente
– nu permite absorbtia zaharurilor din alimentatie;
– contine fibre si faciliteaza tranzitul intestinal;
– regleaza glicemia.
– sunt produse certificate de JAS (stanadard agricol japonez)
– au multe forme si se gatesc rapid

Preparare:

Shirataki pot fi pregatiti la fel de usor ca si pastele, simplu doar cu condimente sau alaturi de preparate din peste, sosuri usoare, legume si verdeturi, transformand retetele preferate in delicii dietetice.

Mirosul iodat de la deschidere este normal si dispare dupa clatire in apa fierbinte. Dupa deschidere si spalare se pot pastra maxim 3 zile la frigider. Nu se congeleaza.

Toate femeile vor sa slabeasca. Sau aproape toate. Si orice femeie la dieta se plange de gustul insipid al mancarii.

Cu siguranta shirataki sunt in topul alimentelor pentru slabit. Se recomanda in orice dieta, cura sau regim de slabire.

Dacă încă nu ați luat contact cu acest aliment puteți afla mai multe AICI

Iata cum trebuie sa gatiti shirataki pentru a va asigura o experienta placuta:

1. Deschideti punga. Shirataki se afla intr-un lichid total inofensiv care contine calcium hidroxid dar care miroase destul de neplacut.

2. Se spala foarte bine la jet continuu de apa calda pana dispare orice urma din lichidul conservant si evident tot mirosul

3. Uscati apoi pastele pe un servet curat de bucatarie sau servete de hartie.

4. Dupa ce se usuca bine se pot folosi ca atare in salate sau asa cum multa lume prefera se pot gati

5. Intr-o tigaie antiaderenta se pune foarte putin ulei (sau nu se pune deloc ulei) si apoi se pun pastele shirataki.

6. Cu un cleste de bucatarie se intorc pe toate partile pana nu mai sunt translucizi si capata o culoare placuta.

7. Se adauga apoi legumele dupa gust: mazare, ardei, dovlecei, varza, morcovi,etc. Sau leguminoase gen naut prefiert sau fasole fiarta. Sau seminte, sau fructe uscate: alune, migdale, etc

8. La final se adauga sosul tot dupa gust.

9. Combinatiile asiatice sunt cele traditionale dar puteti experimenta si inventa multe retete variate

Incercati sa va faceti un aliat din acesti minunati taitei care va pot satura cu numai 6 calorii. Nu-i indepartati doar pentru ca nu v-au placut prima data. Cu putina rabdare si inventivitate veti descoperi alimentul minune pentru dieta voastra.

SHIRATAKI într-o mare varietate puteți găsi AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *