Ne-am obisnuit cu quinoa preparata drept garnitura sau fel principal de mancare dar in varianta sarata. Insa quinoa poate face parte din diverse preparate dulci: budinci, creme si chiar salate de fructe. Acesta reteta dovedeste ca poate fi si ingredientul unui desert minunat.
Ingrediente pentru 4 persoane
– 300 g de quinoa bio. Eu am ales Quinoa vegana fara gluten PRIMEAL
– 4 pahare de lapte de migdale (600 ml lapte). Puteti face voi insiva laptele sau puteti opta pentru un Lapte de migdale gata preparat
– 20 g Zahar brut din trestie pentru caramel
– 30 g Zahar alb din trestie
– 1 Pastaie de vanilie
– 2 Stelute de anason
– zmeura proaspata
Preparare: 10 minute
Gatire: 45 minute
1. Spalati quinoa apoi puneti-o intr-o cratita cu laptele de migdale, 30 g zahar alb din trestie si pastaia de vanilie zdrobita inainte. Puneti pe foc si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba dati focul la mic si acoperiti. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda de cratita. Fierbeti cam 40-45 minute dupa care lasati sa se raceasca. Daca vi se pare ca preparatul s-a ingrosat prea tare si quinoa nu este asa cremoasa adaugati 1-2 linguri de lapte de migdale.
2. Preparati caramelul : amestecati intr-o cratita mica 20 g de zahar alb din trestie cu 50 ml de apa. Adaugati stelutele de anason si fierbeti la foc mic. Cand preparatul incepe sa se coloreze amestecati pentru a uniformiza si apoi opriti focul.
3. Puneti quinoa cu lapte de migdale in niste boluri de sticla, transparente, stropiti cu caramel si adaugati zmeura proaspata.
Pastrati la rece inainte de servire.