Descriere
CARACTERISTICI FAINA DE COCOS:
- produs bio, raw, indice glicemic scazut, bogat in fibre, in mod natural fara gluten
- Gramaj: 450g
DESCRIERE PRODUS:
- Faina de cocos este delicioasa si versatila, o alegere inteligenta atunci cand alegeti o alternativa pentru alte tipuri de faina.
- Are un continut scazut de calorii si zahar si indice glicemic scazut.
- Este caracterizata printr-o aroma distincta de cocos si un gust delicat, dulce.
- Foarte populara in randul persoanelor care sufera de diabet, vegetarieni, vegani .
- Are capacitatea de a absorbi umiditatea din preparate.
- Este bogata in fibre si este o sursa buna de proteine. Adaugarea acestuia in dieta poate promova zaharul din sange stabil, o digestie buna si sanatatea inimii.
- De asemenea, poate sustine o greutate corporala sanatoasa atunci cand este consumat ca parte a unei diete nutritive si echilibrate.
- Faina de nuca de cocos organica de la Diet Food este produsa din miez de nuca de cocos, uscat si transformat in pulbere din care este extrudat uleiul de cocos.
INGREDIENTE:
- nuca de cocos din Agricultura ecologica
- Certificare eco: PL-EKO-03
- Origine: Agricultura ecologica NON EU (Sri Lanka)
- Fabricat in: Polonia
- Alergeni: poate contine urme desoia, gluten, grau
- Conditii de pastrare: in loc uscat, ambalajul de tip zip permite inchiderea etansa dupa fiecare utilizare
BENEFICII:
-
AJUTA LA STABILIZAREA ZAHARULUI DIN SANGE
Faina de cocos este BOGATA de fibre, care sunt esentiale pentru un nivel sanatos de zahar din sange.
O portie de 1/4 de cana (28 de grame) ofera 36% din doza recomandata de fibre. Este de peste patru ori mai mult decat faina universala.
-
SUSTINE SANATATEA DIGESTIVA
Continutul ridicat de fibre al fainii de cocos o face o alegere buna pentru a va mentine sistemul digestiv sanatos.
Majoritatea fibrelor sale sunt insolubile, ceea ce adauga volum scaunelor si ajuta la miscarea usoara a alimentelor prin intestin, reducand astfel riscul de constipatie si reducand riscul aparitiei unui numar de afectiuni de sanatate care afecteaza tractul digestiv, inclusiv cancerul de colon. Ajuta astfel si la curatarea toxinelor din organism.
In plus, cercetarile mai vechi sugereaza ca faina de cocos contine cantitati mici de fibre solubile si alte fibre fermentabile care hranesc bacteriile benefice din intestin
-
REDUCE FACTORII DE RISC PENTRU BOLI DE INIMA
Datorita continutului sau ridicat de fibre si potasiu, consumul de faina de cocos poate sustine sanatatea inimii prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inima, mai exact reducerea nivelurilor de colesterol si trigliceride.
In plus, faina de cocos este o sursa buna de potasiu, care este esential pentru promovarea si mentinerea unor niveluri sanatoase ale tensiunii arteriale. Niveluri crescute de zahar din sange cresc riscul de a dezvolta boli de inima.
-
AJUTA MENTINEREA UNEI GREUTATI SANATOASE
Faina de cocos va poate ajuta sa va mentineti o greutate corporala sanatoasa. Ofera atat fibre, cat si proteine. Acesti nutrienti sunt importanti pentru reglarea apetitului si va pot ajuta sa va simtiti satul intre mese.
Acest lucru va poate conduce sa reduceti aportul total de calorii. Cercetarile sugereaza ca dietele bogate in proteine si fibre pot chiar promova pierderea in greutate.
La randul lor, aceste bacterii produc acizi grasi cu lant scurt, cum ar fi acetat, propionat si butirat, care hranesc celulele intestinale.
-
ALTE BENEFICII
– sursa buna de acid lauric, acid cu rol in sustinerea sistemului imunitar si endocrin al organismului
– sursa buna de mangan, vitamina C, tiamina
– continut ridicat de acizi grasi nesaturati – sursa de energie disponibila rapid
– indice glicemic scazut ce protejeaza impotriva supratensiunii datorata cresterii brusce a nivelului de zahar din sange
– reduce nivelul de colesterol rau – LDL
UTILIZARE RECOMANDATA:
- Este ideala pentru ambele feluri de mancare dulci sau sarate, aducand note perceptibile, placute de nuca de cocos, fara a schimba gustul alimentelor .
- Faina de nuca de cocos este potrivita pentru mancaruri usoare, dar si ca aditiv pentru a ingrosa supe, sosuri, salate sau toppinguri pentru salate, iaurt, inghetata, milkshake. Poate fi adaugata la musli.
- Poate fi folosit la coacere: paine, briose, prajituri, biscuiti, clatite si vafe.
- Pentru coacere faina de nuca de cocos nu poate fi combinata cu alte fainuri in raport de 1 : 1. Acest lucru se datoreaza faptului ca este foarte absorbanta , astfel incat trebuie sa folositi doar o cantitate mica. Asadar folositi exact cantitatile din reteta pe care ati gasit-o.
Mai jos puteti gasi o reteta delicioasa de BISCUITI CU FAINA DE COCOS
INTREBARI FRECVENTE
FAINA DE COCOS ESTE BUNA PENTRU DIETE?
In comparatie cu faina de grau, faina de cocos este mai bogata in fibre, proteine si anumite vitamine si minerale, cum ar fi potasiul si fierul. Potasiul si fibrele sunt nutrienti care sunt de obicei subconsumati in dietele moderne, ceea ce poate duce la probleme de sanatate, cum ar fi risc crescut de boli de inima si probleme digestive.
Adaugarea fainii de cocos in dieta ta te poate ajuta sa atingi aportul zilnic recomandat pentru acesti nutrienti importanti.
In plus, deoarece faina de cocos are un continut mai scazut de carbohidrati si mai mare in proteine decat faina traditionala de grau, este o alegere populara pentru cei care urmeaza modele alimentare cu continut scazut de carbohidrati.
FAINA DE COCOS CONTINE GLUTEN?
Faina de cocos nu contine gluten, in mod natural deci este o optiune potrivita pentru persoanele cu boala celiaca, alergie la grau sau sensibilitate la gluten non-celiaca.
Persoanele care nu pot tolera glutenul pot prezenta simptome variind de la gaze, crampe sau diaree la leziuni intestinale si malabsorbtie a nutrientilor dupa ce il ingereaza .
Faina de cocos este adesea comparata cu alte tipuri de faina fara gluten, cum ar fi faina de migdale si orez brun.
Faina de cocos ofera o alternativa la grau si alte fainuri care contin gluten.
FAINA DE COCOS POATE FI FOLOSITA IN DIETA KETO?
Faina de cocos este o alegere populara pentru cei care urmeaza diete fara cereale, gluten, cum ar fi dieta keto sau paleo.
In comparatie cu faina de orez brun si faina de migdale, faina de cocos are mai putine calorii.
De asemenea, are un continut mult mai mare de fibre. Contine aceeasi cantitate de proteine ca faina de migdale, dar are mai multa proteine decat faina de orez brun.
Cei care urmeaza diete cu continut scazut de carbohidrati, cum ar fi dieta keto, ar putea dori sa opteze pentru faina de migdale, deoarece contine doar o treime din carbohidratii gasiti in faina de cocos.
Cel mai important beneficiu al alegerii fainii de nuca de cocos fata de alte optiuni fara gluten este continutul exceptional de mare de fibre.
Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.
Florina –
Inca invat sa folosesc aceasta faina, dar am gasit aici o reteta care mi-a reusit si am capatat curaj.
Corina –
O faina de calitate. Pret accesibil. Trebuie sa folositi mai mult lichid ca la o faina obisnuita pt ca absoarbe mai mult.