- 12%
ÎN STOC

Faina de porumb bio – fara gluten 500g Ma Vie sans Gluten

(3 recenzii de la clienți)

Prețul inițial a fost: 22,40 lei.Prețul curent este: 19,80 lei. cu TVA

Făina de porumb bio, certificată fără gluten, perfectă pentru cei cu intoleranță la gluten

  • ideală pentru prăjituri, biscuiți și pane-uri crocante.
  •  se recomandă combinarea cu alte făinuri fără gluten

9 în stoc

logo-MA-VIE-SANS-GLUTEN

Descriere

Faina fara gluten de porumb bio, ideală pentru prăjituri, biscuiți și pane-uri. Se recomandă amestecul cu alte făinuri fără gluten pentru un aport nutrițional echilibrat.

CARACTERISTICI:

  • Produs bio
  • Garantat fără gluten
  • Gramaj: 500g

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FĂINĂ DE PORUMB FĂRĂ GLUTEN

  • Făina de porumb este bogată în fibre alimentare. Această fibră ajută la digestie și poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
  • Oferă o eliberare constantă de energie și poate fi o sursă valoroasă de combustibil pentru activitatea fizică. Aceasta deoarece conține o cantitate bună de calorii care pot echilibra numărul de calorii arse în timpul antrenamentului/exercițiilor zilnice. În plus, prezența tiaminei, riboflavinei și niacinei, toate vitaminele B, ajută la creșterea mecanismului de reacție a metabolismului energetic în organism.
  • Reduce constipația, deoarece îmbunătățește mișcarea intestinală, limitând astfel posibilele șanse de constipație.
  • Făina de porumb îmbunătățește sănătatea oaselor și stimulează creșterea.
  • Magneziul și potasiul sunt minerale esențiale conținute în făina de porumb care ajută la îmbunătățirea densității minerale osoase. Practic, potasiul ajută la conservarea cantității de calciu din organism, reducând astfel pierderile urinare de calciu.
  • Prezența magneziului în corpul uman duce la întărirea oaselor, inclusiv a țesuturilor conjunctive (cartilaj), precum și a dinților. Aceste minerale cheie funcționează mână în mână pentru a îmbunătăți sănătatea generală a oaselor.
  • Previne hipertensiunea arterială. Făina de porumb ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare precum hipertensiunea arterială, accident vascular cerebral și alte boli coronariene asociate, deoarece este considerată științific o dietă cu conținut scăzut de sodiu.
  • Este o recomandare de consum zilnic bună pentru persoanele în vârstă, în special pentru cele care au hipertensiune arterială sau care sunt hipertensive, deoarece ajută la îmbunătățirea situației și plasarea acesteia într-o stare moderată.

DESCRIERE PRODUS:

  • Făina de porumb bio obținută din măcinarea porumbului, o cereală natural fără gluten, bogată în amidon și cu conținut scăzut de proteine.
  • O făină excelentă pentru prepararea prăjiturilor, biscuiților și pentru pane-uri. Datorită aromei sale puternice este de preferat să o amestecați cu alte făinuri fără gluten.
  • Garantată fără gluten, este potrivită și pentru dieta celor intoleranți la gluten și celiaci. Nutriția celiacă este o dietă specială pentru acele persoane care nu pot avea gluten în alimentație. Alimentele care conțin gluten sunt cerealele precum grâul, orzul, secara și, eventual, ovăzul.
  • Făina de porumb este un aliment economic, sățios și energic. Cu toate acestea, este săracă în fibre și conține cantități limitate de vitamine și minerale: consumul său prelungit este deci insuficient din punct de vedere calitativ-nutrițional.
  • Făina de porumb Ma Vie Sans Gluten este garantată fără gluten fiind un produs bio făcut în ateliere specifice ce garantează un produs final cu mai puțin de 20ppm (20 părți pe milion) de gluten.
  • Această făină este certificată fără gluten de către AFDIAG – Asociația Franceză de Intoleranță la gluten. Înființată în 1989, Asociația Franceză a Intoleranților la Gluten (AFDIAG) are astăzi aproximativ 5.000 de membri, grupați în jurul a trei misiuni:
  • informează, ajută și apără interesele persoanelor intolerante și hipersensibile la gluten
  • colaborează cu profesioniști din domeniul alimentar
  • susține cercetarea. AFDIAG colaborează cu un Comitet Medical care validează științific toate informațiile medicale pe care le comunică

INGREDIENTE:

  • Făină de porumb* * ingredient provenit din Agricultura Ecologică
  • Alergeni: 0
  • Origine: Agricultura Franța.
  • Fabricat în Franța
  • Certificator: Ecocert
  • Certificat: FR-BIO-01
  • Certificare garantat fără gluten AFDIAG: FR-011-020

UTILIZARE RECOMANDATĂ:

  • Făina de porumb fără gluten se utilizează pentru realizarea de biscuiți, clătite, pane-uri. Culoarea galbenă a acestei făini dă luminozitate preparatelor și permite realizarea de biscuiți originali care sunt foarte bine primiți în special de către copii.
  • Este făina cea mai folosită pentru a produce alimente fără gluten deoarece conținutul său destul de ridicat de proteine ​​o face mai potrivită pentru fabricarea produselor de brutărie.
  • Deoarece aroma sa este foarte intensă este de preferat să o amestecați cu alte făinuri fără gluten pentru preparate dulci și sărate.
  • CONDIȚII DE PĂSTRARE:
  • A se păstra într-un loc uscat ferit de căldură și lumină.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

  • EXISTĂ CONTRAINDICAȚII LA CONSUMUL DE FĂINĂ DE PORUMB?
  • Până în prezent, nu se cunosc interacțiuni între consumul de făină de porumb și consumul de medicamente sau alte substanțe.
  • ESTE FĂINA DE PORUMB MAI BUNĂ DECÂT CEA DE GRÂU?
  • Făina de porumb are mai puține calorii în comparație cu făina de grâu. Este bogat în proteine ​​și amidon. Porumbul este, de asemenea, bogat în fier, fosfor, zinc și diverse vitamine. Abundența în antioxidanți, făina de porumb s-a dovedit a fi bună pentru vedere și, de asemenea, ajută la prevenirea cancerului și a anemiei.
  • ESTE SIGUR CONSUMUL DE FĂINĂ DE PORUMB ÎN TIMPUL SARCINII?
  • Studiile științifice au arătat că prezența acidului folic în făina de porumb are un rol important în sarcină, ceea ce ajută la prevenirea anomaliilor formării creierului și coloanei vertebrale a bebelușului, numite defecte ale tubului neural.
  • Prin urmare, un adaos de acid folic care este un supliment natural precum cel conținut în această făină/făină de porumb face foarte mult bine începând din perioada concepției și până la momentul nașterii.
  • FĂINA DE PORUMB ESTE UN ALIMENT BUN DPDV NUTRIȚIONAL?
  • Făina de porumb oferă câteva beneficii remarcabile pentru sănătate, mai ales atunci când este consumată cu alimente bogate în nutrienți. Conține o mulțime de nutrienți care adaugă valori surprinzătoare sănătății umane, cum ar fi acid folic, carbohidrați, grăsimi, proteine ​​și vitamina B-2, cu alte cuvinte, numite riboflavina, vitamina B-1 (tiamina), vitamina B-3 (niacina) și fierul.
  • CONSUMUL FĂINII DE PORUMB AJUTĂ LA MENȚINEREA UNEI GREUTĂȚI CORPORALE SĂNĂTOASE?
  • Porumbul sub forma sa măcinată cunoscută sub numele de făină de porumb are un conținut ridicat de fibre, ceea ce poate contribui foarte mult la pierderea în greutate. Unii oameni cred că din cauza prezenței caloriilor și a unei cantități de grăsimi consumul de porumb și derivații săi îi va face să se îngrașe.
  • Cu toate acestea, cantitatea de grăsime din această făină de porumb este destul de neglijabilă și nu ajută la creșterea în greutate. Pe de altă parte, prezența fibrelor ajută să te simți mai plin cu mai puține calorii. Prin urmare, făina de porumb este unul dintre alimentele de bază care poate ajuta la pierderea în greutate și la gestionarea greutății corporale, mai ales atunci când este consumată cu moderație.

Gama „Ma Vie Sans Gluten” oferă produse bio, fără gluten (sub 20 ppm), certificate și sigure pentru persoanele cu intoleranță, fabricate într-un atelier special dedicat pentru a preveni contaminarea cu gluten, garantând mai puțin de 20 ppm de gluten, ceea ce le face sigure pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Informații Nutriționale

Grasimi

1.4g din care acizi grasi saturati 0.2g

Carbohidrati

76,5g din care zaharuri 0.7g

Proteine

6,1g

Fibre

3,8g

Sare

1.8g

Valoare energetica la 100g

1486 kJ/ 351 kcal

Specificații

, , , , , , , , , , ,

3 recenzii pentru Faina de porumb bio – fara gluten 500g Ma Vie sans Gluten

  1. Letiția

    O faina foarte fina, galbena, potrivita pentru paine si prajituri fara gluten
    Faina de porumb este foarte fina, este diferita de malai. Am folosit-o pentru a face paine fara gluten din faina de porumb, tarate de psylium, praf de copt/drojdie, apa si sare dar si pentru prajituri fara gluten. Are o culoare galbena frumoasa si poate fi folosita in cozonacul fara ou si fara gluten, pentru a da culoarea.

  2. Malina

    Este buna dar prea fin macinata. Prefer malaiul mai „mare”.

  3. Viorica

    Foarte fina, potrivita pentru prajituri. Adauga si textura, dar si culoare.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *