Descriere
Faina fara gluten de sorg este bogată în proteine și fibre si este ideală pentru persoanele cu intoleranță la gluten, anemie sau tranzit lent. Potrivită pentru pâine și patiserie.
CARACTERISTICI ALE FĂINII DE SORG
- Produse bio, făină garantată fără gluten
- Gramaj: 500g
- Bogată în proteine;
- Bogată în fier;
- Sursă de fibre;
- Fără gluten;
- Proprietăți antioxidante
- Aromă ușor dulce
- Culoare mai închisă spre maroniu
DESCRIERE PRODUS:
- Sorgul este o cereală care aparține familiei graminacee. Această cereală provine din Etiopia fiind răspândită în Africa, America Centrală, Asia de Sud și în Europa, ocupând locul cinci ca importanță, după porumb, orez, grâu și orz. Sorgul nu conține gluten în mod natural.
- Făina de sorg este bogată în proteine ceea ce o recomandă în caz de anemie și persoanelor care țin o dietă vegană.
- De asemenea, este o făină bogată în fibre ceea ce o recomandă pentru persoanele cu un tranzit lent.
- Acest produs este o făină certificată fără gluten, deci este potrivită celor care suferă de celiachie sau de intoleranță la gluten.
- Este perfectă în amestec cu alte făinuri pentru prepararea de pâine și produse de patiserie dulci sau sărate.
- Făina de sorg marca Ma vie sans Gluten este certificată de AFDIAG – Asociația Franceză de Intoleranță la gluten. Aceasta aduce garanția unui produs final cu mai puțin de 20ppm (20 părți pe milion) de gluten.
INGREDIENTE:
- Făină de sorg* * ingredient provenit din Agricultura Ecologică
- Alergeni: 0. Garantat fără gluten
- Țara de Origine: Franța
- Certificator: FR-BIO-01
- Certificare garantat fără gluten AFDIAG: FR-011-142
UTILIZARE RECOMANDATĂ:
- Făina de sorg se recomandă a se combina cu alte făinuri fără gluten. De fapt, se poate combina cu orice altă făină fără gluten, dar fără a depăși 40% din compoziție.
- Făina de sorg se potrivește perfect în rețetele de preparate sărate, precum și în rețetele de deserturi.
- Mâncăruri sărate: puteți incorpora făina de sorg în aluatul pentru saleuri, brioșe cu feta și roșii uscate, baze de tartă, pâine cu măsline, etc.
- Deserturile cu făină de sorg pot fi considerate niște deserturi bogate în proteine. Puteți folosi făina de sorg la diferite checuri, brioșe, prăjituri cu cremă sau chiar crumble cu fructe.
- Făina de sorg poate, de asemenea, să îngroașe un sos sau o supă.
- CONDIȚII DE PĂSTRARE:
- Făina de sorg poate fi păstrată după deschidere timp de 6 luni într-un recipient ermetic ferit de umiditate, căldură și lumină.
BENEFICII:
- O făină bogată în proteine
- Făina de sorg conține toți aminoacizii esențiali în proporție bună, ceea ce o face un aliment de alegere pentru vegani.
- O sursă excelentă de fier
- Făina de sorg are de două ori mai mult fier decât carnea roșie. Din nou, este de real interes pentru dietele vegetariene și vegane. Fierul este implicat în sinteza celulelor roșii din sânge; o deficiență a acestui mineral duce la anemie prin deficit de fier. Cu toate acestea, fierul din plante este mai puțin bine absorbit de organism decât fierul de origine animală (hemin). Puteți crește absorbția acestuia adăugând sau combinând alimente bogate în vitamina C în preparatele dumneavoastră.
- Sorgul este o cereală bogată în fibre de calitate
- Rolurile fibrelor sunt multiple: reglează tranzitul, ajută și la menținerea microbiomului intestinal. Consumul de fibre ajută și la prevenirea cancerului colorectal și contribuie la fenomenul de sațietate, evitând astfel poftele și gustările care sunt adesea responsabile de creșterea în greutate.
- Are un indice glicemic scăzut
- Indicele glicemic corespunde vitezei cu care glucoza este absorbită de organism. Cu cât acest IG este mai mare, cu atât glucoza va fi absorbită mai repede, ceea ce duce la variații semnificative ale nivelului de zahăr din sânge. Pentru persoanele cu diabet zaharat este necesar să se mențină un nivel stabil al zahărului din sânge, așa că sunt recomandate alimente cu IG scăzut și mediu. Făina de sorg are un indice glicemic scăzut, deci este un beneficiu incontestabil pentru sănătate.
- Sursă de antioxidanți
- Făina de sorg conține compuși fenolici (flavonoide) cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții blochează radicalii liberi și reduc stresul oxidativ responsabil de anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, diabet și chiar boli neurodegenerative.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
- ESTE FĂINA DE SORG UN ALIMENT BUN DIN PUNCT DE VEDERE NUTRIȚIONAL?
- Făina de sorg este bogată în macro și micronutrienți, conținutul ridicat de fibre și fier o fac un bun pentru sănătate.
- DE CE SĂ PREFERAȚI FĂINA DE SORG BIO ÎN LOCUL CELEI CONVENȚIONALE?
- Dacă mineralele și fibrele se concentrează în coaja boabelor, același lucru este valabil și pentru pesticide. Prin urmare, ar trebui să optați de preferință pentru făina de sorg certificată BIO.
- EXISTĂ CONTRAINDICAȚII LA CONSUMUL DE FĂINĂ DE SORG?
- Nu există contraindicații cunoscute până în prezent. Atenție însă, conținutul de fibre al făinii de sorg poate provoca tulburări intestinale la anumite persoane sensibile.
- CULTIVAREA SORGULUI ESTE MAI ECOLOGICĂ PENTRU PLANETĂ DECÂT ALTE CEREALE?
- Sorgul, care consumă puțină apă, pare să înlocuiască treptat porumbul. Economică în consumul de apă și îngrășământ, această plantă tolerează foarte bine căldura extremă datorită sistemului său cu rădăcină adâncă, care îi permite să extragă eficient resursele minerale și de apă din sol.
Despre gama „Ma Vie Sans Gluten”:
Gama „Ma Vie Sans Gluten” oferă produse bio, fără gluten (sub 20 ppm), certificate și sigure pentru persoanele cu intoleranță, fabricate într-un atelier special dedicat pentru a preveni contaminarea cu gluten, garantând mai puțin de 20 ppm de gluten, ceea ce le face sigure pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Sidonia –
E prima data cand am folosit aceasta faina. Am amestecat cu faina de orez alb si faina de orez brun pentru o paine rustica. Gust foarte interesant, usor dulceag. Am folosi si maia fara gluten tot de pe acest site.
Carmen –
Ceva nou pentru mine. Insa mi-a placut si sigur voi mai cumpara. Am folosit la paine
Ema –
Imi place. E o faina mai proteica. Am vazut ca scrie si cat trebuie sa pun din totalul de faina. Felicitari pentru informatii. Recomand
Floarea –
Pe langa faptul ca nu are gluten imi place ca nu are aditivi.
Dana –
Foarte spornica. Nu e asa scumpa si se poate adauga la orice aluat
Oana –
Cea mai buna descoperire din ultimul timp. Nu e asa scumpa ca altele si se poate folosi in egala masura la dulce si la sarat
Raluca –
O surpriza foarte placuta. Stiu deja ca trebuie sa mai amestec cu alte fainuri dar tot e o varianta mai convenabila.