Am adoptat si noi cu mult drag sarbatoarea de Halloween. Copii sunt cei mai bucurosi si pe langa costumatiile de groaza, le place sa faca prajiturele… tot de groaza dar cu un gust delicios de dovleac.
Reteta pentru 20 fursecuri
- 100 g de dovleac taiat in cuburi si fiert
- 90 ml bautura vegetala de soia, spelt, migdale, nuci. Eu am ales lapte de migdale fara zahar.
- 450 g faina alba de grau bio
- 130 ml ulei vegetal bio. Se poate folosi ulei de floarea soarelui dar și ulei de cocos dezodorizat.
- 250 g zahar alb din trestie
- ½ lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita sare
- 100 g de ciocolata neagra pentru topit si ornat (optional)
Preparare : 60 minute
Gatire : 10 minute
- Intr-un castron amestecati faina, zaharul, scortisoara si sarea. Adaugati uleiul si amestecati cu varfurile degetelor pana iese un aluat nisipos.
- Amestecati cu mixerul dovleacul fiert cu laptele de migdale si apoi adaugati amestecul peste aluatul de mai sus
- Framantati aluatul si faceti 2 bile de aluat pe care le inveliti in folie alimentara si apoi le puneti la frigider pentru minim 30 min.
- Incalziti cuptorul la 180°C
- Scoateti pe rand cate o bila de aluat din frigider si intindeti pe o planseta o foaie groasa de 5-7 mm.
- Folositi diverse forme : dovleac, fantoma, etc pentru a taia fursecurile. Daca nu aveti forme dati frau liber imaginatiei si indemanarii si cu un cutit taiati forme diverse specifice sarbatorii de Halloween. Cu siguranta vor fi deosebite, mai ales ca nu vor fi toate la fel.
- Coaceti fursecurile timp de 10 minute in cuptorul incalzit in prealabil
- Topiti ciocolata neagra la bain marie, apoi cu ajutorul unui penson fin sau al unei scobitori ornati fursecurile.
Antrenati si copii la aceasta activitatea. Va fi o adevarata sarbatoare in familie.