CategoriiRețete vegane/de post

Gălbiori cu smântână de migdale

Gălbiori cu smântână de migdale

Galbiorii sunt ciupercile mele preferate deorece au un gust deosebit de padure si pentru ca arata minunat in farfurie. Galbiorii contin vitaminele A, B, PP, multi aminoacizi, fibre si oligoelemente precum cupru si zinc, deci sunt minunati pentru ameliorarea problemelor de vedere.
Pentru un preparat complet adaugam smantana de migdale (fara zahar) care este o sursa de proteine de calitate si este fara soia sau gluten.
Deci vom avea un preparat total vegan, fara gluten. Ce parere aveti? Va tenteaza?

Ingrediente pentru 2 portii:
– 300 g galbiori proaspeti
– 1-2 linguri ulei de floarea soarelui de primă presa
– 1 ceapa medie
– 100ml vin alb
– 1 cutie smântână de migdale
– sare, piper
– 1 legatura de patrunjel sau de marar

Preparare 5-10 minute
Gatire 10-15 minute
1. Spalati si curatati bine ciupercile. Ciupercile mari le puteti taia in jumatati. Se pun apoi la scurs pe un prosop curat.
2. Se curate si se taie marunt ceapa
3. Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul
4. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste 1 minut
5. Se adauga ciupercile bine scurse, se adauga sare si piper si se calesc timp de 2-3 minute
6. Se adauga vinul alb si se fierbe la foc mic pana scade tot lichidul
7. Adaugati smantana de migdale si verdeata tocata marunt si mai fierbeti la foc mic 5-8 minute. Lasati putina verdeata tocată pentru final
9. Daca trebuie mai adaugati sare si piper dupa gust.
10. La final ornate cu verdeata proaspata.

Foarte important: smantana de migadale se tine la frigider inainte (macar 1 ora) si se agita foarte bine inainte de folosire. Daca nu se agitata bine se decanteaza, desupra este o pasta mai groasa si dedesubt un lichid apos. Dar chiar si asa se poate folosi in intregime si se amesteca in tigaie.

Sfaturi:
– preparatul se poate servi cald sau la temperature camerei (vara mai ales)
– se poate servi ca atare sau garnitura la peste sau alte preparate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *