Descriere
Hrișcă cruda decorticată: fără gluten, sățioasă, bogată în magneziu și fibre, ușor de digerat.
CARACTERISTICI HRISCA DECORTICATĂ:
- Produs bio
- Sursă de proteine
- Fără gluten în mod natural
- Gramaj: 500g
BENEFICII:
- CONȚINUT BUN DE VITAMINE ȘI MINERALE
- Hrișca este mai bogată în minerale decât multe cereale comune, cum ar fi orezul, grâul și porumbul.
- Cele mai abundente minerale din hrișca comună sunt:
- Mangan. Găsit în cantități mari în cerealele integrale, manganul este esențial pentru metabolismul sănătos, creșterea, dezvoltarea și apărarea antioxidantă a organismului.
- Cupru. Adesea lipsit din dieta occidentală, cuprul este un oligoelement esențial care poate aduce beneficii sănătății inimii atunci când este consumat în cantități mici.
- Magneziu. Când este prezent în cantități suficiente în dieta dumneavoastră, acest mineral esențial vă poate reduce riscul de apariție a diferitelor afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
- Fier. Deficiența acestui mineral important duce la anemie, o afecțiune caracterizată prin capacitatea redusă de a transporta oxigenul din sânge.
- Fosfor. Acest mineral joacă un rol esențial în creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.
- În comparație cu alte cereale, mineralele din crupele de hrișcă fierte sunt deosebit de bine absorbite. Acest lucru se datorează faptului că hrișca are un conținut relativ scăzut de acid fitic, un inhibitor comun al absorbției mineralelor găsit în cereale și semințe.
- SUSȚINE SĂNĂTEA COLONULUI
- Hrișca conține o cantitate decentă de fibre, pe care corpul tău nu le poate digera. Acest nutrient este bun pentru sănătatea colonului.
- Fibrele sunt concentrate în coajă, care acoperă crupa. Coaja este păstrată în făina de hrișcă închisă la culoare, dându-i o aromă unică. În plus, coaja conține amidon rezistent, care este rezistent la digestie.
- Amidonul rezistent este fermentat de bacteriile intestinale din colon. Aceste bacterii benefice produc acizi grași cu lanț scurt (SCFA), cum ar fi butiratul.
- Butiratul și alți SCFA servesc ca nutriție pentru celulele care căptușesc colonul, îmbunătățind sănătatea intestinală și scăzând riscul de cancer de colon.
- CREȘTE SĂNĂTEA INIMII
- O analiză sistematică din 2015 a găsit o legătură între dietele care erau mai bogate în alimente din cereale integrale și un risc mai scăzut de boli de inimă. Studiile pe animale au descoperit că hrișca poate scădea tensiunea arterială, ceea ce poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii.
- Hrișca este o sursă bună de fibre. Fibrele alimentare ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge, care, la rândul său, reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral și obezitate.
- GESTIONAREA GREUTĂȚII
- Hrișca este o opțiune bună pentru gestionarea greutății.
- Sațietatea este un concept important în prevenirea creșterii în greutate sau promovarea pierderii în greutate. Alimentele care cresc sațietatea pot compensa foamea pentru perioade mai lungi și pot reduce numărul total de calorii pe care o persoană le consumă pe parcursul unei zile.
- Hrișca este bogată în proteine. Cercetările au descoperit că alimentele bogate în proteine sunt esențiale pentru gestionarea greutății, deoarece conduc la o mai mare sațietate cu mai puține calorii decât alte tipuri de alimente.
- Includerea consumului de hrișcă într-o dietă sănătoasă ar putea duce la o mai mare sațietate și poate ajuta la gestionarea greutății.
DESCRIERE PRODUS:
- Hrișca aparține unui grup de alimente numite în mod obișnuit pseudocereale. Pseudocerealele sunt semințe care sunt consumate ca boabe de cereale; în aceeași categorie se includ quinoa și amarantul.
- Hrișca decorticată sau grâul negru al sarazinilor este sățioasă, cu gust plăcut, bogată în magneziu și ușor de digerat. Nu conține gluten în mod natural.
- Hrișca are scoruri scăzute spre medii la indicele glicemic (IG) – o măsură a cât de repede un aliment crește glicemia după masă – și nu ar trebui să provoace creșteri nesănătoase ale nivelului de zahăr din sânge.
- Hrișca conține o cantitate decentă de fibre și compuși vegetali cu proprietăți antioxidante care pot ajuta la menținerea sănătății inimii și la reducerea zahărului din sânge.
- Gătită rapid, se mănâncă rece în salată, ca porridge sau ca pilaf cu legume.
- Gata în 10 minute.
INGREDIENTE:
- Hrișcă cruda decorticată*
- *ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
- Alergeni: lipsă
- Condiții de păstrare și consum: a se păstra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină
- Țara de origine: Agricultura UE.
- Certificare: FR-BIO-01
PREPARARE / UTILIZARE:
- Spălați hrisca cruda și apoi fierbeți acoperit timp de 10 minute 1 volum de hrișcă în 2 volume de apă, apoi sărați. Excelent sub formă de pilaf cu legume sau chiar rece în salată.
- Cunoscută în Franța sub formă de făină în clătitele bretone, se consumă și hrișcă în supă sau terci în țările est-europene și apreciat pentru gustul tipic și pronunțat.
- Dacă doriți să pregătiți un desert simplu, este suficient ca în timpul preparării să adăugați o linguriță de zahăr și o lingură mare de stafide.
Multă lume nu știe ce să facă cu hrișcă. Ca și sursă de inspirație vă prezentăm mai jos o rețetă care pune în valoare gustul și calitățile boabelor de hrișcă.
Pilaf de hrișcă cu ciuperci și dovleac
PRIMÉAL – inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Malina –
Bun raport calitate pret. Foarte digerabila, nu m-a durut burta.
Aliona –
Am mai mancat hrisca, nu e prima data. E foarte buna factuta pilaf.
Andreea –
Foarte sanatoasa. Am facut pilaf cu radacinoase.
Alexandra –
Foarte gustoasa. Gust parca de nuci, usor dulceag
Andreea –
Imi place hrisca foarte mult. Si o gatesc sub multe forme. Recomand
Irina –
Foarte gustoasă. Am facut pilaf cu legume si condimente. Dar am facut si dulce.
Lili –
Am descoperit recent hrisca, dar imi place gustul foarte mult si aceasta e foarte buna. O prefer celei din supermarket