CategoriiRețete vegane/de post

Înghețată vegană cu ceai matcha

Inghetata vegana cu ceai matcha

Înghețată vegană cu ceai matcha și avocado

Iată un desert simplu, sanatos, bogat in antioxidanti, dar in acelasi timp sofisticat si foarte la moda. Dulciurile pe baza de ceai matcha au inundat Asia si isi fac loc cu perseverenta si in Europa.
Ceaiul matcha stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului, este energizant, reduce stresul si relaxeaza, incetineste imbatranirea.

Reteta pentru 2 persoane sau 4 globuri de inghetata:

  • 1 avocado bine copt
  • 1/ 2 cana de nuci caju muiate in prealabil (se lasa nucile peste noapte la muiat in apa cat sa le acopere bine)
  • 3 linguri Sirop de artar
  •  lingura Ceai Matcha
  • 1 lingurita Ulei de cocos dezodorizat. Am ales un ulei de cocos fără miros, deoarece vedeta este ceaiul matcha și nu vrem să aducem încă o aromă.
  • Sucul de la ½ lime. Se foloseste pentru a evita oxidarea fructului de avocado. Nu trebuie pus prea mult pentru a nu schimba gustul inghetatei

Perioada de înmuiere: 10-12 ore
Preparare : 10 minute
Congelare : 4-6 ore

  1. Puneti intr-un robot sau blender de mare putere: avocado curatat, nucile caju bine scurse, ceaiul matcha, siropul de artar, uleiul de cocos si sucul de lime.
  2. Amestecati bine pana obtineti o compozitie cu textura fina si neteda.
  3. Scoateti compozitia din blender si turnati-o intr-o cutie cu capac.
  4. Acoperiti cu capacul si puneti cutia la congelator.
  5. Scoateti dupa cateva ore si serviti in forma de globuri

Sfaturi pentru ornare:

puteți folosi foarte multe variante dupa dorința fiecăruia

  • chipsuri de ciocolată neagră. Ciocolata neagră face un contrast vizual perfect cu ceaiul matcha și completează gustul ceaiului cu o aromă la fel de intensă dar potrivită
  • câteva șiruri de sirop de arțar  pot fi o altă variantă pentru ornamente frumoase. Și deja ați folosit siropul de arțar ca îndulcitor,  deci se va potrivi perfect
  • puteți folosi si chipsuri de cocos. O textură crocantă e binevenită într-o înghețată cremoasă.

Cu siguranță va fi cea mai cremoasă înghețată fără lapte pe care ați încercat-o! Și e atât de simplu de făcut!

Și tot cu siguranță această cantitate nu va fi deajuns!

 

Sursa: http://brutalimentation.canalblog.com/archives/2011/02/17/20420841.html
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *