ÎN STOC

Lapte de cocos bio 225ml – Primeal

(2 recenzii de la clienți)

12,80 lei cu TVA

  • ingredient perfect pentru retete exotice de sosuri, supe, deserturi sau cocktailuri
  • pentru persoanele cu o dieta vegana, vegetariana.

1 în stoc

logo-PRIMEAL

Descriere

CARACTERISTICI LAPTE DE COCOS:

• produs bio
• produs vegan
• fara lactoza
Gramaj: 225ml

lapte de cocos

DESCRIERE PRODUS:

• produs natural, vegan, onctuos si parfumat, acest lapte de cocos este un ajutor culinar ce aduce exotism, aroma si originalitate retelor voastre vegetale, sarate sau dulci(creme, sosuri, supe, deserturi, cocktailuri…).
• Laptele de cocos poate aduce beneficii sanatatii in mai multe moduri, cum ar fi prin stimularea pierderii in greutate si scaderea colesterolului.
• Laptele de cocos contine un nivel ridicat de grasimi saturate, ceea ce il face un aliment bogat in calorii.
• Contine si vitamine si minerale, dar continutul nutritional variaza in functie de produs. Laptele de cocos este foarte bogat in fier, potasiu si fosfor, de asemenea o sursa de mangan, cupru, seleniu si zinc.
• Spre deosebire de apa de cocos, laptele este foarte bogat in lipide, in principal acizi grasi saturati, ceea ce confera cremozitate si moale preparatelor pe care le incorporeaza.
• Laptele de cocos este alb si se prepara din pulpa de nuca de cocos rasa: pulpa se zdrobeste si se amesteca cu apa clocotita. Apa de cocos sau sucul de cocos este lichidul limpede, asemanator cu apa foarte putin tulbure, prezent in nuca de cocos cand este inca verde: se poate bea pur si simplu strapungand varful nucii si introducand un pai in ea.
• In functie de grosimea laptelui rezultat la prima sau a doua stoarcere exista laptele de cocos gros ce retine mai multa grasime si laptele subtire de nuca de cocos ce provine din pulpa de nuca de cocos stoarsa ramasa in interiorul panzei prin care se strecoara. Pe acesta producatorii il amesteca cu apa calda si il strecoara a doua oara printr-o panza. Lichidul rezultat este mult mai subtire.
• Realizat din ingrediente bio atent selectionate, lapte de cocos Primeal este ideal ca substitut al laptelui de origine animala si este recomandat in special persoanelor ce urmaresc o dieta vegetariana sau vegana.

INGREDIENTE:

• pulpa de cocos* 68%, apa, agent de ingrosare: guma de guar
• *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros. Tineti la frigider dupa prima deschidere si utilizati in 4 zile.
Termen de valabilitate: 24 luni DLUO
Tara de origine: Agricultura Sri Lanka
Certificare ecologica: LK-BIO-149

BENEFICII:

SUSTINE PIERDEREA IN GREUTATE

• Laptele de cocos contine un tip de grasime numita trigliceride cu lant mediu (MCT). MCT-urile stimuleaza energia printr-un proces numit termogeneza sau productie de caldura.
MCT-urile :
• reduc greutatea corporala si acumularea de grasime
• fac oamenii sa se simta plini pentru mai mult timp dupa ce au mancat
• cresc sensibilitatea la insulina, care poate promova pierderea in greutate
• cresc rezistenta la exercitii
• Rezultatele cercetarilor sugereaza, ca o combinare a laptelui de cocos cu o dieta bogata in proteine ar putea ajuta la reducerea sau gestionarea nivelului de grasime abdominala, cresterea in greutate, aportul alimentar, colesterolul si trigliceridele.
• Cu toate acestea, multi factori pot afecta greutatea unei persoane, inclusiv nivelul de activitate fizica si cantitatea de alimente pe care o consuma.
• In plus, laptele de cocos poate avea un continut ridicat de grasimi si carbohidrati, ceea ce inseamna ca un consum prea mare poate duce la cresterea in greutate.

FARA LACTOZA

• Laptele de cocos este in mod natural fara lactoza si poate fi folosit ca inlocuitor de lapte pentru cei cu intoleranta la lactoza.
• Lactoza este principalul tip de carbohidrati din laptele de mamifere, inclusiv uman, de vaca, de capra si de oaie. Este format din doua zaharuri, iar corpul tau are nevoie de o enzima numita lactaza pentru a o digera in mod adecvat. Aceasta enzima lipseste la cei cu intoleranta la lactoza.

PROTECTIE ANTIOXIDANTA

• Nuca de cocos contine fenoli, care sunt antioxidanti.
• In timpul metabolismului si a altor procese, organismul produce deseuri numite specii reactive de oxigen sau radicali liberi.
• Radicalii liberi care ramân in organism pot provoca stres oxidativ, ducand la daune care pot duce la diferite afectiuni de sanatate, inclusiv cancer si boli de inima.
• Antioxidantii pot ajuta organismul sa lupte sau sa elimine radicalii liberi, protejandu-l de boli.
• Autorii unui studiu din 2015 au descoperit ca laptele de cocos avea o activitate antioxidanta mai mare decat laptele de capra sau vaca.
• Cercetarile din 2020 Trusted Source arata ca continutul de fenolici din nuca de cocos ar putea ajuta la protejarea lipidelor, proteinelor si ADN-ului din organism impotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.

SUSTINE ACTIVITATEA ANTIMICROBIANA CONTRA INFECTIILOR

• Aproximativ 50% din acizii grasi cu lant mediu din uleiul de cocos sunt un tip numit acid lauric, care este transformat in organism intr-un compus extrem de benefic numit monolaurina. Cu proprietati antimicrobiene si antifungice, acesta ajuta la sustinerea sistemului imunitar.
• Consumul de lapte de cocos, care este bogat in acizii grasi cu lant mediu poate ajuta la protejarea organismului de infectii si virusi.
• Intr-un studiu al efectelor antimicrobiene ale acidului lauric din nuci de cocos, cercetatorii au izolat diverse tulpini bacteriene si le-au expus la acid lauric intr-un laborator. Ei au descoperit ca acidul lauric a inhibat eficient cresterea Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae si Mycobacterium tuberculosis.
• Alti cercetatori au descoperit ca acidul lauric declanseaza apoptoza, sau moartea celulelor, in celulele canceroase de sân si endometriu, sugerand ca ar putea inhiba cresterea celulelor canceroase.
• Cu toate acestea, cantitatea de acid lauric pe care o persoana o poate consuma in laptele de cocos nu este suficienta pentru a spune ca previne cancerul.

PREPARARE / UTILIZARE:

• ca atare sau in retete sarate sau dulci (creme, sosuri, supe, deserturi, cocktailuri).
• Laptele de cocos, in special soiul cu continut scazut de grasimi, poate fi folosit cu moderatie (de pana la doua ori pe saptamâna)
• Laptele de cocos este folosit pe scara larga in bucataria thailandeza, dar si malaeziana, indiana sau polineziana.

Doua idei de retete cu lapte de cocos

Curry de legume cu lapte de cocos

Rumeniti legumele de sezon (cum ar fi morcovi, ardei, dovlecei, naut, cartofi dulci etc.) intr-o tigaie cu ulei.
Adaugati pudra de curry, sare, piper si orice alte condimente la alegere.
Se toarna lapte de cocos si se fierbe pâna când legumele sunt fragede si sosul se ingroasa.
Serviti cu orez basmati sau pâine naan.

curry vegetal cu lapt de cocos

Pui cu lapte de cocos

Rumeniti bucatile de pui intr-o tigaie cu ulei.
Adaugati condimente precum curry, chimen, boia de ardei, turmeric, sare si piper.
Se toarna laptele de cocos si se fierbe pâna când puiul este fiert si sosul se ingroasa.
Se serveste cu orez sau legume sotate.

pui cu curry

 

Mai multe despre laptele de cocos puteți găsi în articolul de mai jos

Lapte de cocos – o alternativă viabilă pentru laptele animal

 

71

 

Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase! PRIMÉAL va ofera o gama larga de conserve astfel incat sa aveti o alimentatie echilibrata, gustoasa si variata tot timpul anului.

Informații Nutriționale

Grasimi (lipide)

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Sare

Fibre

0,7g

Valoare energetica

711Kj sau 172Kcal

2 recenzii pentru Lapte de cocos bio 225ml – Primeal

  1. Alexandra

    Chiar daca e mai mic imi place ca il folosesc tot odata si nu mai pastrez in cutie.

  2. Corina

    Un lapte de cocos bun de calitate. Cel mai mult imi place ca e mai mic si il pot folosi tot odata fara sa mai ramana in frigider si eventual sa se strice.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *