Descriere
CARACTERISTICI LAPTE DE MIGDALE:
• produs bio
• fara lactoza, fara gluten, fara soia, fara zahar adaugat
• sursa de proteine
• Cantitate: 1000ml
DESCRIERE PRODUS:
• Lapte de migdale este o alternativa vegetala ideala, obtinut migdale blansate si partial degresate ce sunt in mod natural surse de proteine, bogate in calciu si magneziu. Gust autentic, natural, in mod natural fara zahar, raspunde la toate gusturile: dulce sau sarat
• Laptele de migdale La Mandorle are un continut ridicat de proteine si calciu, cu o textura unica catifelata si cremoasa. Se obtine printr-un proces specific UHT care controleaza reactiile Maillard, fara filtrare, fara zaharuri si fara deseuri. Ramane incomparabil cu alte lapte de migdale
• Preparat fara adaos de zahar, acesta ofera o bautura lejera si placuta pentru utilizarea cotidiana. Lejer catifelata, va va bucura de note subtiri si rafinate in bauturi si bucatarie pentru retete dulci si sarate
• Fara lactoza, fara colesterol, fara gluten, fara soia, fara nici un adaos de zahar.
• Datorita procesului sau de fabricatie specific, elementele nutritive sunt respectate si naturaletea conservata.
• Asigura cu usurinta echilibrul digestiv si mineral zilnic: creste aportul de proteine, calciu si magneziu… si imbunatateste digestia prin aportul de probiotice. Proteinele contribuie la cresterea si mentinerea masei musculare si mentinerea unui sistem osos normal.
• La LA MANDORLE migdalele noastre nu sunt nici zdrobite, nici filtrate. Laptele nostru lichid de migdale pastreaza toti nutrientii folositi. Nu avem deseuri si totul este pretuit nutritional!
INGREDIENTE:
• Apa de izvor, migdale partial degresate* 6% (Sicilia si/sau Spania), agent de ingrosare: caragenan, extract de vanilie*. .
* ingrediente provenit din Agricultura Ecologica
• Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina. Dupa deschidere conservati la rece si consumati in 3 zile.
• Produs in Franta
• Certificare: FR-BIO-01
BENEFICII:
SUSTINE PIERDEREA IN GREUTATE
- Laptele de migdale nu contine multe calorii per portie in comparatie cu alte lapte disponibile si, prin urmare, este o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Aceasta este o bautura care ofera grasimi sanatoase, avand in acelasi timp foarte putini carbohidrati. datorita bogatiei lor in proteine si fibre, migdalele sunt aliati excelenti pentru reglarea poftei de mancare si deci pentru managementul greutatii.
- Migdalele contin fibre. Pe langa faptul ca sunt excelente pentru echilibrul digestiv, fibrele au doua efecte importante asupra senzatiei de foame:
– Ajuta la incetinirea bolusului alimentar la nivel intestinal. Prin reglarea vitezei de digestie, acestea te vor face sa simti satietate mai mult timp;
– Intarzie asimilarea carbohidratilor si lipidelor. Astfel, in loc sa aiba un varf de absorbtie, carbohidratii si lipidele vor fi absorbite intr-o perioada mai raspandita de timp. Nivelurile de zahar din sange vor fi apoi mai constante pe parcursul zilei, evitand astfel poftele iar organismul foloseste nutrientii din lapte pentru a crea energie, nu pentru a stoca grasimi. - Produsele cu migdale ajuta la oferirea de energie si la activarea metabolismului, ajutand organismul sa elimine mai repede grasimea
CONTINUT BOGAT DE VITAMINE SI MINERALE
- Laptele de migdale are multe calitati nutritionale si ramane foarte benefic pentru sanatate in comparatie cu alte feluri de lapte.
- Consumul de lapte de migdale imbogateste organismul cu vitamina E, un antioxidant puternic si mentine pielea sanatoasa.
- Poate contribui la o buna sanatate a oaselor datorita continutului de calciu si vitamina D, de asemenea, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
- Laptele de migdale (fara aditivi) este plin de beneficii datorita grasimilor sale „bune” (acizi grasi mononesaturati), care protejeaza sanatatea inimii si cantitatilor mici de carbohidrati care ajuta la controlul ratei zaharului din sange.
- Migdalele sunt surse excelente de minerale
- Migdalele sunt una dintre cele mai bune surse vegetale de Calciu, un mineral cunoscut ca fiind esential pentru sanatatea oaselor si a cavitatii bucale, dar care este si foarte important pentru metabolism si contractia musculara. O mana de migdale poate acoperi in medie 10% din necesarul zilnic de calciu.
- Migdalele sunt, de asemenea, surse excelente de magneziu, cupru, mangan, fosfor si potasiu, care sunt, de asemenea, concentrate in bauturile vegetale La mandorle.
SURSA DE GRASIMI BUNE
- Cu 70% grasimi mononesaturate (acid oleic, adica omega-9) si 17% grasimi polinesaturate, migdalele pot fi, fara indoiala, descrise ca fiind bogate in „grasimi bune”.
- Omega-9 sunt acizi grasi semi-esentiali. Cu alte cuvinte, corpul nostru este capabil sa le produca, dar capacitatea sa de sinteza nu este suficienta pentru a-si satisface pe deplin nevoile. Prin urmare, ramane esential sa-l furnizezi prin alimente. Acestia sunt cei mai abundenti acizi grasi din migdale si au multe efecte benefice asupra sanatatii.
- Astfel au un efect pozitiv in special asupra sistemului cardiovascular, deoarece ajuta la reducerea tensiunii arteriale si, in sinergie cu fitosterolii migdalei, ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rau” (LDL) in favoarea colesterolului „bun” colesterol (HDL).
SUSȚINE SANATATEA INIMII
- Grasimile bune prezente in laptele de migdale sunt foarte benefice pentru inima: de fapt, inlocuirea acizilor grasi saturati cu acizii grasi mono (sau poli) nesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene.
- Acest lucru poate fi explicat prin efectul acestor grasimi asupra organismului: produsele derivate din migdale au in mod natural putin colesterol si ajuta organismul sa-si creasca nivelul de colesterol HDL „bun”.
- La fel, si aceste grasimi reduc riscul aparitiei sindromului metabolic, o grupare de factori de risc precum hipertensiunea arteriala, glicemia crescuta, obezitatea abdominala si colesterolul crescut. Acest sindrom este de obicei un precursor al unor probleme grave de sanatate, cum ar fi diabetul, stopul cardiac sau accidentul vascular cerebral .
AJUTA LA INTARIREA OASELOR SI DINTILOR
Chiar daca laptele de migdale contine mai putine proteine si vitamina D decat laptele animal, ramane o sursa nutritiva buna a acestei vitamine. Prin urmare, ajuta la mentinerea densitatii dentare si osoase bune. In plus, acizii grasi mononesaturati din laptele de migdale ajuta la prevenirea osteoporozei si a slabiciunii osoase.
CONTINE ANTIOXIDANTI CARE PROTEJEAZA IMPOTRIVA RADICALILOR LIBERI
- Laptele de migdale contine multa vitamina E, un antioxidant excelent. Antioxidantii ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi: a avea radicali liberi in corpul nostru este complet normal, dar multi oameni au prea multi, motiv pentru care este important sa consumam o dieta bogata in antioxidanti pentru a evita oxidarea celulelor. Asadar, incorporarea laptelui de migdale in dieta ta poate face exact asta: vitamina E lupta impotriva bolilor cauzate de oxidare, ajuta la mentinerea pielii frumoase si incetineste imbatranirea.
- Migdalele contin multe molecule antioxidante, inclusiv α-tocoferol (vitamina E) si polifenoli. Acesti compusi actioneaza astfel in sinergie si permit astfel o protectie optima a organismului nostru impotriva radicalilor liberi (substante reactive responsabile de imbatranirea accelerata a celulelor).
NU CONTINE GLUTEN, SOIA SAU LACTOZA
• In prezent, tot mai multe persoane decid sa opreasca sau sa reduca consumul de lactoza sau gluten. Exista multe motive pentru aceasta: alergii, intolerante, hipersensibilitate sau chiar pur si simplu la alegere.
• Laptele de migdale La Mandorle este garantat fara gluten, si acest lucru il recomanda pentru preparatele din dieta persoanelor care au renuntat la gluten.
• Laptele de Migdale este considerat o optiune excelenta pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Lactoza este un carbohidrat complex continut in laptele animal (vaca, capra, oaie etc.). In corpul uman, pentru a fi asimilata, lactoza este transformata in glucoza si galactoza sub actiunea unei enzime specifice: lactaza.
• Cu toate acestea, la unii oameni, aceasta enzima este absenta sau cel putin nu este prezenta in cantitate suficienta. Lactoza nu este apoi digerata corect si aceasta provoaca diverse simptome: balonare, diaree, constipatie, crampe abdominale etc. Este cazul intolerantei la lactoza.
• Initial, lactoza a disparut complet din corpul nostru dupa perioada de intarcare a mamei. Cu toate acestea, mutatii genetice au avut loc pe parcursul succesiunii diferitelor generatii, datorita unei dezvoltari semnificative a consumului de lapte, in special in tarile europene.
• Unele persoane pot avea o alergie la proteinele din lapte, care este mai grava decat intoleranta la lactoza. Se caracterizeaza prin declansarea reactiei imune la consumul de produse lactate. In acest caz, nu se pot consuma produse lactate.
PREPARARE / UTILIZARE:
- agitati bine inainte de consumare.
- Este un lapte foarte versatil care poate fi integrat foarte usor in viata de zi cu zi: in cafea, cereale, smoothie-uri, retete de patiserie etc.
Bolul pentru smoothie cu banane, căpșuni și sfeclă roșie, Chai Latte, prăjitura savuroasă cu legume de vară, clafoutis cu fructe roșii, gazpacho verde sau chiar mousse-ul de ciocolată neagră și avocadosunt tot atatearețete de bunăstare fără gluten și fără lactoză. Ideal pentru gătit sănătos și delicios în fiecare zi.
Datorita bogatiei lor mari in fibre alimentare, vitamine, minerale, antioxidanti, proteine si grasimi nesaturate, o mana de migdale sau cateva pahare de lapte de migdale in fiecare zi sunt deja suficiente pentru a beneficia de beneficiile nutritive ale acestor fructe.
De peste 25 de ani La Mandorle, specialistul in lapte de migdale dezvolta bauturi instant gustoase si inovatoare pe baza de migdale – sursa de minerale precum Calciu, Magneziu. Fosfor, Zinc si Fier.
Produsele La Mandorle sunt certificate bio, vegane, fara colesterol, gluten, lactoza sau soia fiind produsele ideale pentru intoleranta la lactoza sau orice fel de dieta. Patentul de producere brevetat de La Mandorle garanteaza o buna digestie si valori nutritionale foarte mari.
Betty (proprietar verificat) –
Cel mai bun lapte de migdale pe care l-am gasit.
Maria –
Gust foarte intens de migdale. Nu e fad sau apos ca altele
Anca –
Un lapte vegetal perfect.
Gabriela –
Nu cred ca am mai baut un lapte vegetal atat de bun pana acum. Si nu are zahar!
Andreea –
Deosebit de bun, gustos. Foarte concentrat, nu e apos.
Alina –
Categoric e mai bun decât tot ce am incercat. E concentrat si nu e doar apă!
MANEA LILIANA (proprietar verificat) –
Nu stiu cat este de sanatos, contine CARAGENAN.
Mi-am dat seam adupa ce l-am comandat.
Irina Dolhăscu –
Buna ziua
Va asiguram ca produsul este foarte sigur si total sanatos. Acest caragenan extras din alga Chondrus crispus, o specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa. Cantitatea folosita este extrem de mica, altfel produsul nu putea fi certificat BIO. De asemenea va asiguram ca acest lapte de migdale este pe locul 1 in topul produselor de acest gen din Franta. Si producatorul LA MANDORLE este deasemenea multi premiat pentru calitatea produselor sale. Si aici e vorba de topuri de produse BIO nu e vorba de produsele din supermarket. Deasemenea sunt unii dintre cei mai onesti producatori care scriu foarte corect ingredientele. Noi nu stim ce alte substante de ingrosare folosesc alti producatori si cât sunt de toxice. Insa va multumim pentru comanda, pentru incredere si pentru atentia dvs pentru produse sanatoase.
Irina –
Cel mai bun lapte de migdale pe l-am consumat. Chiar nu e apa chioara.