Descriere
Caracteristici:
- produs natural
- MGO:400
- UMF 13+
- Origine: Noua Zeelanda
Descriere produs:
- miere de Manuka originala – Manuka Health – MGO 400, nivelul optim recomandat de putere antibacteriana.
- Eticheta are un cod QR care poate fi scanat cu usurinta pentru a confirma originea.
- Mierea cruda de Manuka este o miere monoflorala din nectar de floare de Manuka, un arbore care creste in zone perfect ecologice si nelocuite din Noua Zeelanda.
- Fiecare lingura de miere de Manuka monoflora MGO™ 400+ reprezinta: 100% origine din Noua Zeelanda, produs pur si nepasteurizat, testat pentru puritate si calitate, certificat pentru continutul natural de metilglioxal (cel putin 400 mg/kg), ingrijit si protejat de apicultori pentru tine.
- MGO (Methylglyoxal) este un compus natural puternic antibacterian care se gaseste in concentratia nectarului din floare de Manuka. Cu cat concentratia este mai mare, cu atat efectul antibiotic este mai puternic. Aceasta miere de manuka este o miere raw, o miere cruda, care contine antibiotic natural activ respectiv methylglyoxal si este produsa numai in Noua Zeelanda din arborele de Manuka, Leptospermum Scoparium.
- Este important de retinut ca aceasta miere de Manuka este complet naturala , neprocesata, fara adaos de vreun fel si drept urmare pot exista variatii de gust, variatii de culoare respectiv mai intunecata sau mai deschisa, textura, in functie de gradul de precipitatii, regiune, moment inflorire, sol, locatie, tip floral. Astfel, acelasi produs poate avea un gust variat in functie de recolta respectiva. De asemenea, gusul variaza si in functie de producator si zona in care se afla cu stupii. Aceasta variatie este un lucru extrem de bun care dovedeste in mod clar ca produsul este complet neprocesat si natural.
- Gradul MGO sau UMF ce poate fi gasit pe orice produs din miere de Manuka indica concentratia (puterea) antibiotica a acesteia. Cu cat gradul MGO sau UMF este mai mare, cu atat concentratia este mai puternica. Aceasta concentratie este naturala si este data de analize ample ale fiecarei productii de miere de Manuka.
Ingrediente:
miere de Manuka monoflorala
Origine: Noua Zeelanda
Producator: Manuka Health New Zeeland Ltd, 66 Weona Court, PO Box 25, Te Awumutu 3800, New Zeeland. site: https://www.manukahealth.co.nz/en-nz/
Beneficii si proprietati:
- Antioxidant natural: mierea de Manuka are proprietati antioxidante; Antioxidantii asigura asigura protectia impotriva problemelor tesutului, neutralizeaza radicalii liberi ca acestia sa nu poata oxida si distruge ADN-ul si membranele celulare. Mierea de Manuka are cea mai mare cantitate de antioxidanti
- Antiinflamator natural: consumul de miere de Manuka ajuta la puterea antiinflamatoare a corpului; in urma unor studii, s-a descoperit ca ajuta si mareste fluxul de celule anti-inflamatoare in zona afectata.
- Antibacterian natural: consumul de miere de Manuka are efect antibacterian actionand impotriva unei grupe mari de patogeni cu rezistenta usoara sau puternica la antibiotice
- Sustine sistemul imunitar: probleme cu dureri de gat, sinuzita, alergii diverse, calitatea somnului, afte, astm, tuse , formeaza o protectie pentru mucoasa interna a gatului generand un efect calmant, reduce bacteria Streptococus mutans
- Sistem digestiv: arsuri stomac si alte afectiuni gastro intestinale, gastroenterita, HelicoBacter Pylori (H.pylori) , aciditate , reflux gastroesofagian , indigestie
- Alte beneficii. Remediu pentru: ciuperci, placa dentara, inflamatii gingivale (gingivita), carii dentare (mai precis aceasta miere Manuka inhiba cresterea bacteriilor orale precum P.gingivalis si A.actionmycetemcomitans), boala piciorul atletului, ajuta la tratarea de ulcer gastric cauzat de Helicobacter pylori si ajuta la prevenirea de ulcer gastric indus de consumul de alcool, candida, ciuperci, eczeme, herpes, psoriazis, cicatrici
- Tratament cosmetic cu masti diverse pentru par, riduri, acnee, mierea protejeaza pielea de bacterii ajutand la vindecare fiind un produs inflamator natural
CE ESTE MIEREA DE MANUKA ?
- Aceasta miere de manuka (Manuka honey) este o miere raw (raw honey), o miere cruda care contine o substanta foarte benefica in mod natural, respectiv methylglyoxal si este produsa in Noua Zeelanda din arborele de Manuka, Leptospermum Scoparium [ Manuka tree ].
- Are o consistenta groasa si un gust dulce natural. Arbustul omonim Manuka face parte din familia Mirtului si creste numai in Noua Zeelanda.
Gradul MGO sau UMF ce poate fi gasit pe orice produs din miere de Manuka indica concentratia (puterea) naturala a acesteia. - Cu cat gradul MGO sau UMF este mai mare, cu atat concentratia este mai puternica si implicit mai buna. Aceasta concentratie este naturala si este data de analize ample ale fiecarei productii de miere de Manuka.
- Nivelul MGO 100 inseamna o putere mai slaba (pentru intretinere zilnica) si pe masura ce cifra creste la MGO 250 , MGO 400 , MGO 550 , [ manuka honey MGO ] concentratia naturala de methylgyolxal creste dand o putere naturala mai buna.
- MGO este un sistem paralel de gradatie a cantitatii si puterii de methylglyoxal din fiecare productie de miere de manuka [ manuka honey ]. Acest sistem a fost dezvoltat de profesorul Thomas Henle in anul 2008.
- Produsele din miere de Manuka de la Manuka Health™ au certificare dubla MGO si UMF. Astfel va asiguram de calitatea produselor si verificarea acestora.
UMF “Unique Manuka Factor” este un sistem de gradatie dezvoltat de asociatia UMFHA a producatorilor de miere de Manuka din Noua Zeelanda; UMF urmareste nivelul de Leptosperina, methylglioxal, DHA si HMG din fiecare productie pentru ca produsele sa aiba proprietati si beneficii conform specificatii; Manuka Health™ este membru al acestei ascociatii UMFHA asigurand astfel ca produsele din miere de manuka sunt produse originale;
Conditii de pastrare si consum: departe de lumina soarelui, loc racoros si uscat cu o temperatura de pana la 25 de grade Celsius.
STUDII:
SANATATE ORALA – un studiu a arata ca mierea de manuka are un efect pozitiv impotriva depunerilor de pe dinti (tartru) si ca este de asemenea un remediu natural pentru gingivita. Diverse cercetari demonstreaza ca utilizarea de miere de Manuka cu un grad mare MGO sau UMF (grad putere antibacteriana) are ca beneficii stoparea dezvoltarii bacteriilor orale de gingivita P.gingivalis si A.actinomycetemcomitans
Cercetarii au demonstrat o scadere importanda a nivelului de streptococ Mutans (streptococcus mutans) dupa consumul de miere de Manuka. In 2007 produsul “miere de Manuka” a fost aprobat de US FDA ca optione pentru tratamentul ranilor cauzate de infectia cu Stafilococ auriu (staphylococcus aureus), si a ranilor si infectiilor cauzate de MRSA (stafilococ auriu)
Un alt studiu demonstreaza scaderea numarului de bacterii orale care cauzeaza mucozita (efect advers al radiatiei chimoterapiei – tratament impotriva cancerului). Mucozita inseamna inflamarea durereroasa si ulceroasa a membranei din esofag si tract digestiv;
ULCER – mierea de Manuka poate fi utilizata ca tratament naturis impotriva formelor de ulcer gastric; acest ulcer are ca baza infectia cu bacteria HelicoBacter Pylori. In acest studiu a aratat ca exista rezultate pozitive prin tratatarea acestui ulcer gastric cu miere Manuka cu grad MGO / UMF mare, ca produs antibacterian natural.
SISTEM DIGESTIV – consumul de miere de Manuka este un tratament natural care ajuta la reducerea simptomelor date de “colon iritabil” , respectiv : constipatie, diaree, dureri abdominale;
TRATAMENT ACNEE – problemele generate de acnee pot fi tratate cu miere Manuka; schimbarile hormonale sunt cauza pentru acnee dar de asemenea poate aparea si din cauza stresului, dietei nesanatoase sau adunarii bacteriilor in porii blocati; actiunea antimicrobiana generata de utilizarea de miere Manuka ajuta ca bacteriile de pe piele sa dispara, avand de asemenea si efect antiinflamator; practic, mierea de Manuka prin ce proprietati are este un produs similar cu orice produs antibacterian
FIBROZA CHISTICA – miere de Manuka – ajutor in lupta cu fibroza chistica este o boala care se mosteneste si care afecteaza plamanii si care de asemenea poate afecta sistemul digestiv si alte organe. Din cauza acestei boli apar tot felul de infectii respiratorii iar mierea de Manuka poate lupta impotriva acestora (Pseudomonas aeruginosa and Burkholderia spp)
RECOMANDARI DE CONSUM
- Utilizare interna: 3-4 lingurite pe zi, cate una cu 20-30 de minute inainte de masa si de a bea orice fel de lichid
- Utilizare externa: direct pe piele sau pe compresa aplicata pe piele
- Utilizare cosmetica: mierea de Manuka se foloseste ca ingredient pentru diverse masti utilizate pentru fata, par, etc
Atentie:
- Aceasta miere de Manuka nu inlocuieste un regim alimentar sanatos; aceste produse se consuma ca parte a unui regim alimentar sanatos si echilibrat
- nu poate fi consumata de diabetici, de persoane alergice la miere sau produse apicole si similare
- nu poate fi consumata de sugari si copii pana la varsta de un an in general incat exista riscul de botulism
Ce inseamna MGO sau UMF si ce produs sa alegi ?
Factorul (gradul) MGO de pe fiecare produs din miere de Manuka arata nivelul de concentrare de antibiotic natural methylglyoxal, antibiotic. Nivelul MGO 100 inseamna o putere mai slaba (pentru intretinere zilnica) si pe masura ce cifra creste la MGO 250 , MGO 400 , MGO 550 , [ manuka honey MGO ] concentratia naturala de methylgyolxal creste dand o putere antibacteriana marita
TABEL CONVERSIE si RECOMANDARE CONSUM factor (grad) MGO -> factor UMF
MGO 100+ echivalent UMF 6+
– nivel de intretinere zilnica , factor recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, dureri usoare de gat
– factor in general utilizat dupa tratamentul facut cu MGO 250+ , MGO 400+ sau MGO 550
MGO 250+ echivalent UMF 10+
– nivel mediu de putere antibacteriana
MGO 400+ este echivalent UMF 13+
– nivel optim (recomandat) de putere antibacteriana
MGO 550+ este echivalent UMF 16+
– nivel puternic de putere antibacteriana
CE INSEAMNA UMF SI MGO
UMF “Unique Manuka Factor” este un sistem de gradatie dezvoltat de asociatia UMFHA a producatorilor de miere de Manuka din Noua Zeelanda; UMF urmareste nivelul de Leptosperina, methylglioxal, DHA si HMG din fiecare productie pentru ca produsele sa aiba proprietati si beneficii conform specificatii;
MGO este un sistem paralel de gradatie a cantitatii si puterii de methylglyoxal din fiecare productie de miere de manuka. Acest sistem a fost dezvoltat de profesorul Thomas Henle in anul 2008. Manuka honey MGO arata nivelul de concentrare de methylglyoxal, un antibiotic natural care se gaseste in aceasta miere de Manuka
Compania Manuka Health este unul din cei mai mari producatori din lume de miere de Manuka. Manuka Health este membru al acestei ascociatii UMFHA asigurand astfel ca produsele din miere de manuka sunt produse originale. In 2008, compania Manuka Health din Noua Zeelanda (cel mai mare producator de miere originala Manuka) a inventat si inregistrat acest sistem de gradatie MGO bazandu-se pe cercetarile acestei echipe.
Fiecare borcan de miere Manuka este astfel testat si certificat pentru concentratia de MGO
Roxana –
Problemele mele digestive aproape au disparut cu mierea asta concentrata. Ma simt bine cu doar 1 lingurita inainte de masa. Recomand
Alina –
Iau in fiecare dimineata si seara cate o lingurita. Nu am mai avut viroze de ceva timp