Cele mai dragute tarte care le-am facut vreodata. Sanatoase, aromate, cu un aspect deosebit, sunt alegerea ideala pentru un desert in familie dar si pentru o masa mai sofisticata. Cardamomul si scortisoara le fac potrivite chiar si pentru o reteta de Craciun.
Ingrediente pentru 4 tarte
– 40 g fulgi de cereale. Puteti folosi orice fel de fulgi. Eu am ales Fulgi de ovaz
– 20 g de Migdale
– 20 g Sirop de artar
– 10 g de miere ecologica
– Scortisoara
– Cardamom macinat
Preparare: 15 minute
Gatire: 10 minute
1. Preincalziti cuptorul 175°C
2. Acoperiti formele de tarta cu hartie de copt
3. Sfaramati migdalele
4. Amestecati fulgii cu migdalele si cu condimentele
5. Amestecati bine separat siropul de artar si mierea pana la omogenizarea totala
6. Adaugati ingredientele lichide peste fulgi
7. Amestecati bine sa se acopere toti fulgii cu sirop
8. Repartizati amestecul in formele de tarte tapetate cu hartie de copt sau in forme de silicon
9. Puneti la cuptor pentru 10 minute
10. Dupa ce scoateti din cuptor lasati la racit
11. Scoateti cu totul din forme si apoi curatati cu grija hartia de copt
12. Puteti alege o umplutura dupa gust
Tartele se pregatesc inainte si umplutura se adauga in momentul servirii.
Idei de umplutura: crema de ciocolata, fructe, crema de lamaie, crema de castane, etc
Varianta pe care am ales-o eu este o tarta cu fructe si crema facuta din tofu moale si lamaie (am folosit si zeama si coaja de lamaie)