Descriere
CARACTERISTICI MUSTAR DIJON:
- produs bio, fara gluten, fara zahar adaugat, fara grasimi adaugate
- Gramaj: 200g
DESCRIERE PRODUS:
- Mustar de Dijon este un mustar traditional al Frantei, numit dupa orasul Dijon din Burgundia, Franta, care a fost centrul productiei de mustar la sfârsitul Evului Mediu si i s-au acordat drepturi exclusive in Franta in secolul al XVII-lea. Folosit pentru prima data in 1336 pentru masa regelui Filip al VI-lea
- Produs de o veche si faimoasa companie franceza faimoasa care nu foloseste niciun fel de conservant. Se foloseste procesarea prin metode traditionale a semintelor de mustar maturate. Nu se adauga grasimi la retete, rezultand un produs sanatos, gustos si usor.
- Prezinta un gust amar de moment provenit din semintele de mustar, o dulceata de fundal din vinul alb si zahar si o aciditate delicata din otet. Acest set complex de arome ii confera versatilitatea pe care o cautam intr-un mustar.
- Mustarul de Dijon are un profil nutritional cu continut scazut de calorii si grasimi, ceea ce il face o alternativa mai sanatoasa la maioneza si alte condimente bogate in grasimi.
- Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, mustarul de Dijon poate oferi numeroase beneficii pentru sanatate atunci când este incorporat intr-o dieta echilibrata.
INGREDIENTE:
- apa, seminte de mustar 31%*, otet din alcool*, apa, sare de mare. * ingrediente provenite din Agricultura
- A se pastra intr-un loc uscat si racoros. Dupa deschidere se pastreaza inchis la frigider si se consuma in maxim 3 luni
- Tara de origine: Agricultura UE/non UE
- Fabricat: in Franta pentru IL NUTRIMENTO
- Certificat ECO: FR-BIO-01
BENEFICII:
BOGAT IN ANTIOXIDANTI
Mustarul de Dijon contine compusi numiti glucozinolati, care au proprietati antioxidante ce ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor.
MUSTAR DE DIJON SUSTINE BUNA DIGESTIE
Semintele de mustar din mustarul Dijon pot stimula enzimele digestive, promovând un sistem digestiv sanatos.
ANTINFLAMATOR
Compusii mustarului de Dijon, cum ar fi curcumina gasita in turmeric, pot ajuta la reducerea inflamatiei din organism.
IMBUNATATESTE METABOLISMUL
Semintele de mustar contin compusi care pot creste rata metabolica, ajutând la gestionarea greutatii.
SANATOS PENTRU INIMA
Mustarul de Dijon are un continut scazut de grasimi saturate si sodiu, ceea ce il face o alegere de condimente sanatoasa pentru sanatatea inimii.
PROPRIETATI ANTIBACTERIENE
Compusii din mustarul de Dijon pot ajuta la combaterea bacteriilor, contribuind la starea generala de bine.
CONTINUT BOGAT DE VITAMINE SI MINERALE
Mustarul de Dijon contine nutrienti esentiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C si seleniu care sunt importante pentru multe functii sistemice.
UTILIZARE:
- Mustarul de Dijon este folosit in mod obisnuit in bucataria franceza, americana si britanica, adaugând o aroma acidulata mâncarurilor si sporind gustul carnii, legumelor si sandvisurilor.
- Este deasemenea utilizat cu succes pentru salate, marinate, sosuri.
- Mustarul de Dijon a câstigat popularitate datorita gustului sau unic, ascutit si versatilitatii in gatit. Asocierea sa cu orasul Dijon si regiunea Burgundia din Franta a contribuit, de asemenea, la atractivitatea si recunoasterea sa la nivel mondial.
INTREBARI FRECVENTE
CARE SUNT DIFERENTELE INTRE MUSTAR DE DIJON SI MUSTARUL OBISNUIT?
- Mustarul de Dijon este facut doar cu otet de vin rosu si sare, in timp ce mustarul galben contine porumb, orz, secara si boabe de grâu.
- Mustarul de Dijon este un sos galben granulat, in timp ce mustarul galben este un sos neted, cremos.
- Diferenta reala se rezuma la preferinta de gust, Dijon fiind mai ascutit si având un gust mai acid, in timp ce mustarul galben este mai blând.
ESTE MUSTARUL DE DIJON MAI SANATOS DECAT MUSTARUL OBISNUIT?
Exista doua tipuri principale de mustar – mustar de dijon si mustar galben. In timp ce ambele au beneficiile lor, mustarul dijon este considerat in general mai sanatos. Contine mai multi antioxidanti, ceea ce il face o alegere excelenta pentru cei care cauta un condiment mai hranitor. In plus mustarul de Dijon Il nutrimiento este realizat din ingrediente certificate bio ceea ce ii confera un plus in ceea ce priveste sanatatea
EXISTA CONTRAINDICATII LA CONSUMUL DE MUSTAR?
Desi sunt rare, pot aparea alergii la mustar si, daca apar reactii adverse, nu trebuie consumat. De asemenea, daca cineva are hipertensiune arteriala sau alte probleme cardiovasculare, multe mustaruri preparate sunt bogate in sodiu, de aceea poate doriti sa alegeti o versiune fara sare adaugata sau cu continut scazut de sodiu.
Este considerat sigur sa consumi mustar zilnic si poate face parte dintr-un model alimentar sanatos. Poate fi folosit ca un condiment cu continut scazut de calorii pentru a adauga aroma alimentelor fara a avea un impact considerabil asupra aportului caloric zilnic
MUSTARUL DE DIJON ESTE BENEFIC PENTRU FICAT?
Mustarul poate oferi beneficii ficatului in mai multe moduri.
- Contine unii compusi care au proprietati antiinflamatorii care pot fi benefice pentru sanatatea ficatului.
- Semintele de mustar contin acizi grasi omega-3, care pot reduce inflamatia si pot sustine functia ficatului.
- Semintele de mustar pot sprijini, de asemenea, procesele de detoxifiere ale ficatului si pot ajuta la eliminarea toxinelor si a altor substante din organism.
Probios va ofera in gama IL NUTRIMENTO, uleiuri, mustar, sosuri gata preparate si legume conservate, o gama de produse bio crescute sub soarele Italiei.
Cristina –
Un mustar excelent. Nu e gustul cu care suntem obisnuiti din comert dar e gustul adevarat si e delicios.