Totdeauna m-au fascinat. Nu exista magazin de ciocolata unde sa nu intru si sa nu cumpar orangette. Gustul parfumat și acrișor de citrice în combinație cu ciocolata neagra mi se pare culmea rafinamentului. Dar iata ca am gasit o reteta fara zahar și am putut sa-mi fac orangette cate am vrut chiar la mine acasa.
Ingrediente pentru 30 orangette
– 4 portocale, daca se poate bio. Acum au inceput sa se gaseasca in mai multe magazine.
– 500 ml Sirop de agave
– 200 g ciocolata neagra. Eu am ales Ciocolata neagra de menaj.
Preparare: 15 minute
Albire: 10 minute
Gatire: 1 ora
1. Spalați bine portocalele și apoi le uscați cu un prosop curat
2. Taiați portocalele in sferturi si cu ajutorul unui cuțitas bine ascuțit desprindeți coaja.
3. Taiați cojile de portocala in fasii subtiiri și curațați-le bine de partea alba. Trebuie sa ramana doar coaja portocalie pe cat se poate.
4. Albiți cojile de portocala punandu-le intr-o oala cu apa fierbinte timp de 10 minute.
5. Scurgeți apoi pe un prosop de hartie sau pe un gratar de metal.
6. Intr-o oala turnați siropul de agave, apoi puneți pe aragaz și aduceți la fierbere.
7. Adaugați cojile de portocala în sirop și dați focul la minim.
8. Lasați pe foc la confiat timp de 45-60 minute pana cojile devin translucide.
9. Scoateți cojile de portocala din sirop și apoi puneți-le la scurs și la racit pe un gratar. Aveți grija ca sub gratar sa puneți șervețele de hartie.
10. Puneți ciocolata neagra la topit la bain marie.
11. Luați fiecare coaja de portocala și scufundați-o rapid in ciocolata calda.
12. Puneți apoi la scurs pe un alt gratar sau hartie de copt.
Orangettele se pot pastra timp de 7 zile într-o cutie închisa ermetic.