- Sa calatorim in Caraibe cu o reteta vegana delicioasa.
- Un plus este faptul ca ingredientele sunt 100% fara gluten.
- Dar mai important decat toate este ca alungam plictiseala si ne bucuram de ceva nou si exotic.
Reteta pentru 6 portii
- 250 g orez lung integral
- 400 g fasole rosie fiarta si scursa (se prepara ca orice tip de fasole cu muiere in prealabil)
- 1 cub de supa fara sare ( sau 400 ml supa de legume fara sare)
- 240 g lapte de cocos (daca se poate varianta degresata)
- o ceapa medie
- 4 catei de usturoi
- ghimbir proaspat 4-5 cm
- 1 ardei iute (reteta cere ceva foarte iute, ardei tip habanero daca va incumetati)
- cimbru proaspat
- 1-2 linguri de ulei de masline
- Sare,piper
-
Evaluat la 5.00 din 5
Lapte de cocos bio 225ml – Primeal
(2 recenzii)12,80 lei1 în stoc
Adaugă în coș -
Evaluat la 4.83 din 5
Concentrat supa de legume bio fara sare 72g Primeal
(6 recenzii)18,80 lei27 în stoc
Adaugă în coș
Preparare : 15 minute
Gatire : 40 minute
1. Pregatiti supa de legume dizolvand cubul in 400 ml apa fierbinte.
2. Intr-o cratita caliti ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul de maslime 3-4 minute
3. Adaugati orezul spalat in 2-3 ape in prealabil
4. Adaugati ardeiul iute intreg, supa si laptele de cocos
5. Reduceti focul la mediu spre mic si fierbeti acoperit 15 minute
6. Adaugati apoi fasolea si cimbrul tocat marunt si continuati sa fierbeti acoperit 15-20 min
7. După ce luati vasul de pe foc scoateti ardeiul iute si condimentati cu sare si piper
Preparatul se serveste cald si daca va plac gusturile exotice mai puteti adauga nucsoara si scortisoara.