Am mai prezentat noi reteta de flori Linzer insa de data aceasta ne-am gandit sa va aratam si varianta vegana la fel de apetisanta si delicioasa. Aceste fursecuri minunate, umplute cu gem de fructe sunt traditionale in Austria si Germania si numele lor provine de la orasul Linz din nord-vestul Austriei.
Ingrediente pentru 20 fursecuri Linzer:
- 200 g făina de grâu T65
- 75 g făină de migdale
- 1 lingura de seminte de in macinat + 4-5 linguri de apa (sau lapte vegetal). Acest amestec este cunoscut si sub denumirea de ou vegetal.
- 1 lingura (40g) unt de arahide
- 4 linguri (25g) de ulei de cocos rafinat lichid (e deajuns sa-l tineti putin pe calorifer)
- 3 linguri mari (70g) sirop de agave
- ½ coaja rasa de la o portocala sau lamaie
- ¼ lingurita vanilie
- ¼ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita cardamom
- ¼ lingurita condimente iuti amestecate: ghimbir, piper, cuisoare, nucsoara
- un praf de sare
- gem de fructe
Preparare 30 minute
Gatire 20 minute
- Preparati oul vegetal amestecand bine inul macinat cu apa sau laptele vegetal si lasati deoparte
- Preincalziti cuptorul la 180°C
- Amestecati faina de grâu, făina de migdale, condimentele si sarea
- Adaugati si incorporati siropul de agave, uleiul de cocos si untul de arahide.
- Adaugati oul vegetal si amestecati pana obtineti un aluat mai gros. Daca vi se pare prea moale aluatul puteti sa-l lasati la frigider pentru 30 minute.
- Intindeti aluatul in folii de 2-3 mm. Se poate pune aluatul intre 2 folii de gatit ca sa nu se lipeasca de sucitor.
- Decupati flori, stelute, inimioare sau pur si simplu rondele de aluat. Aveti grija ca la jumatate din ele sa decupati la mijloc un cerculet. Acestea din urma se vor asambla deasupra.
- Puneti fursecurile in tavi cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 15 min. Va mai uitati la ele sa nu fie foarte rumenite. Chiar daca vi se par moi ele se vor intari cand se racesc.
- Lasti fursecurile sa se raceasca in tava
- Asamblati fursecurile cate 2 (unul plin si unul decupat) cu o lingurita de gem intre ele. Pudrati cu zahar pudra pentru un aspect „nins”
Recomandari
1. Fursecurile se pot pastra mai multe zile intr-o cutie inchisa ermetic.
2. Traditional se foloseste gem din fructe rosii: zmeura, capsuni, merisoare, fructe de padure. Insa puteti umple fursecurile si cu gem de portocale, caise sau chiar traditionalul magiun romanesc.