Imaginati-va ca e seara de Ajun si ninge si vin colindatorii infrigurati. Ce credeti ca si-ar dori mai mult si mai mult. Cu siguranta ceva cald. Iata o reteta de punch fara alcool care poate fi potrivit pentru cei mici si pentru cei mari deopotriva.
Ingrediente pentru 20 portii
- 3,75 litri suc de mere sau cidru fără alcool
- 250 ml suc de portocale
- 50-75 ml sirop de artar (depinde cat de dulce va place)
- Coaja rasa de portocale si de lamaie
- 4 betisoare de scortisoara
- 2 lingurite de cuisoare intregi
- 1 lingurita de condimente amestecate: ghimbir, nucsoara, cardamom, piper
Preparare 20 minute
Gatire 30 minute
- Într-o oală mare puneti sucul de mere, cel de portocale si siropul de artar si amestecati bine.
- Coaja de portocala si de lamaie, scortisoara, cuisoarele si celelalte ingrediente se pun intr-un tifon dublu care se inoada ca un saculet si se scufunda in amestecul lichid. Puteti sa le lasati si libere dar apoi trebuie sa strecurati punch-ul
- Puneti la foc mediu si lasati oala descoperita timp de 15 minute de cand e fierbinte sau pana simtiti ca aromele sunt emanate. Nu trebuie sa fierbeti cu clocote.
Pentru ornare puteti folosi spirale din coji de portocala sau felii de lamaie in care au fost intepate cuisoarele care au fost inauntru
Pentru cei care doresc un punch alcoolic pot adauga rom brun inainte de a pune pe foc.