Un antreu deosebit cu care puteti epata la o masa festiva. Dar in aceeasi masura ceva interesant de care va puteti bucura in familie. Un festival de gusturi si culori pentru inceputul unui pranz sau pentru o gustare intre mese. Este o reteta usoara de vara care va va racori cand sunteti toropiti de arsita.
Reteta pentru 2 rosii
– 2 rosii coapte dar ferme
– 4 cirese
– 4 capsuni
– 4 zmeura
– 1 caisa
– 1 nectarina
– 2 frunze de busuioc
– Ulei de măscline
– sare
– otet de mere sau orice alt otet de fructe
Preparare: 10 minute
1. Spalati bine rosiile si fructele
2. Taiati capacul rosiilor, goliti-le cu o lingurita si taiati marunt miezul scos
3. Jumatate din fiecare tip de fructe tati-le in bucatele mici si restul le pastrati pentru ornat
4. Preparati vinegreta din ulei, otet si sare
5. Varsati fructele taiate marunt si miezul de la rosii in vinegreta
4. Taiati in jumatati ciresele si capsunile ramase
5. Jumatatea de caisa si de nectarina ramasa se taie in feliute subtiri
6. Umpleti rosiile cu amestecul de fructe cu vinegreta
7. Deasupra puneti jumatatile de cirese si capsuni, zmeura si feliutele de caise si nectarine
8. Ornati fiecare rosie cu o frunza de busuioc
Rețetă preluată de pe http://www.kaderickenkuizinn.com/