CategoriiRețete vegane/de post

Salată Coleslaw cu tăiței soba și sos de arahide

Salată Coleslaw cu tăiței soba și sos de arahide

Am gasit o adaptare asiatica a celebrei salate traditionale americane Coleslaw. Denumirea autentica era Peanut Slaw. Ca sa nu va mai incurc va spun ca e o salata de varza cu morcovi, taitei soba si un sos pe baza de unt de arahide. E foarte colorata, e pur si simplu delicioasa si evident e foarte usor de facut.

Reteta pentru 4-8 portii
Salata:
– 125g Tăiței soba Diet-Food
– 450g varza alba sau rosie tocata (cam o varza mica)
– 4 morcovi
– 150-200g germeni de varza sau alt tip de germeni
– 2-3 cepe verzi tocate

Sosul de arahide:
– 65-70g unt de arahide
– 3 linguri de otet de mere sau oțet de orez
– 3 linguri de ulei de susan
– 3 linguri de sos Tamari
– 2 linguri de miere sau sirop de arțar
– 1 lingură de ghimbir proaspăt rasă
– 2 catei de usturoi tocati

Pentru ornare
– alune tocate
– patrunjel tocat
– 1 limeta taiata in patru

Preparare : 20 minute
Gatire : 5-7 minute
1. Fierbeti intai taiteii soba conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb intr-o cantitate mare de apa timp de 5 minute. Dupa fierbere se scurg si se clatesc cu apa rece.
2. Se curata varza si se taie sub forma de fidea fina. Puteti folosi si discul de la robot.
3. Se curata morcovii si se pot razui fasii subtiri sau se pot da prin razatoare.
4. Daca germenii sunt mari puteti sa-i tocati mai marunt.
5. Tocati marunt si ceapa verde.
6. Intr-un castron mediu amestecati bine toate ingredientele sosului. Trebuie sa obtineti un sos gros dar neted si fin. Daca sosul este prea gros adaugati o lingura de apa. In acest caz gustati si verificati daca e destul de sarat sau mai trebuie sa adaugati sare.
7. Intr-un castron foarte mare combinati taiteii soba cu toate legumele tocate.
8. Apoi adaugati sosul de arahide. Nu puneti tot sosul deodata, s-ar putea sa nu fie nevoie de tot. Amestecati bine astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite cu sos.
9. Lasati la marinat cam 20 minute.
10. Impartiti salata in 8 castronele mici sau 4 castroane mai mari. Depinde daca o veti folos ca antreu sau ca fel principal. Ornati cu arahide tocate si cu patrunjel tocat. Langa puteti pune un sfert de limeta si fiecare va folosi limeta dupa gust.

Sfaturi:
– salata se poate pastra acoperita timp de cateva zile la frigider. Cand o scoateti de la frigider gustul poate fi improspatat cu cateva picaturi de lamaie sau otet si mai mult patrunjel proaspat.
– pentru varianta fara gluten asigurati-va ca toate ingredientele sunt fara gluten. Se pot folosi varietati de paste certificate. Recomandarea noastra sunt spaghetele multicereale fara gluten de la Probios.
– pentru varianta vegana folositi sirop de artar si nu miere de albine.

Sursa de inspiratie
https://cookieandkate.com/2018/peanut-soba-noodle-slaw-recipe/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *