Bulgurul este asociat cu bucătăria orientală, dar este un aliment foarte versatile care poate fi folosit într-o multitudine de preparate, ca fel principal, ca umplutură sau în salate. Azi avem o salată extreme de rapidă și ușoară dar care vă va sătura cu siguranță.
Ingrediente:
- 150 g bulgur traditional
- 150 g porumb dulce la borcan
- 150 g fasole verde la borcan
- 1 mar
- 3-4 ridichi rosii
- 1 lingura de mustar fin
- 3 linguri ulei de masline
- Sucul de la o lămâie
- 5 boabe de piper
- Sare
- Frunze de busuioc proaspăt
Preparare 10 minute
Gatire 15 minute
- Fierbeți bulgurul timp de 10 minute într-un volum de apă dublu față de volumul său. Măsurați cu o cană. Trebuie să se absoarbă toată apa. După fierbere lăsați să se răcească
- Scurgeți bine legumele din borcane și puneți-le într-un castron mare
- Curățați mărul și tăiați-l în bucățele mici pe care le adăugați în castronul cu legume
- Curățați ridichile și tăiați-le în felii subțiri pe care le adăugați în castronul cu legume
- Într-un castron mai mic amestecați muștarul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și busuiocul tăiat marunt. Adaugați boabele de piper și sarea
- Adăugați vinegreta de mai sus în castronul mare este legume și măr
- Adaugați și bulgurul când acesta este rece.
Se lasă cam 30 minute înainte de a se servi pentru ca bulgurul să preia toate gusturile din legume și vinegretă.
Sursa de inspirație: http://blog-primeal.fr/recipe/salade-de-boulgour-de-petit-epeautre-de-haute-provence-legumes-sauce-citron/