Un castron colorat plin cu bunătăți de sezon. Descoperiți această delicioasă salată de linte verde cu note de toamnă datorate dovleacului copt. Un sos de muștar este trucul magic pentru desăvârși salata.
Reteta pentru 4 porții:
- 200g linte verde Priméal
- ¼ ceapa roșie
- 250g dovleac
- 250g tofu natur sau afumat
- Mix de salate verzi: rucola, baby spanac, valeriană…
- 1-2 linguri oțet de mere
- 2 lingurite muștar de Dijon
- Sare, piper
- Cimbru
- Ulei de măsline
Preparare : 15 minute
Gatire : 30 minut
- Preîncălziți cuptorul la 180°C
- Tăiați dovleacul spălat în cuburi, apoi presărați-l cu sare și ulei de măsline. Puneți apoi cubulețele într-o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 20 minute.
- Clătiți lintea cu apă rece. Apoi puneți lintea într-o oală cu suficientă apă și aduceți la fierbere, după care se fierbe la foc mic aproximativ 25 de minute. La final scurgeți dacă este necesar și apoi lăsați să se răcească
- Taiați fin ceapa. Curățați și spălați salata.
- Taiați tofu in cubulețe cam de aceeași dimensiune cu dovleacul
- Faceți un sos tip vinaigretă: într-un castron, adăugați muștarul, apoi puțin ulei de măsline, oțetul, sare, piper și cimbru. Amestecați bine să fie perfect omogen.
- Într-un castron mare puneți ceapa, mixul de salate, lintea fiartă, cubulețele de dovleac și de tofu și apoi turnați peste toate sosul de muștar.
Poftă bună!
Sursa: http://blog-primeal.fr/recipe/salade-de-lentilles-aux-des-de-potimarron/