CategoriiArticole

Scorțișoara – leacul aromat din cămară

scortisoara intreaga si pudra

Scortisoara este una dintre cele mai cunoscute si des folosite mirodenii.

Insa pe langa gustul si aroma sa extreme de placute scortisoara are si nenumarate proprietati curative.

Numeroase studii universitare si medicale arata ca scortisoara contine substante care stimuleaza insulina si echilibreaza glicemia. Deci poate ajuta in prevenirea diabetului, iar pentru cei care deja au fost diagnosticati cu aceasta boala consumul de scortisoara este recomandat fara reserve.

Sunt deasemenea cunoscute proprietatile sale antimicrobine si antivirale ceea ce o recomanda ca adjuvant in tratarea racelilor si a gripelor. S-a demonstrate ca 99% dintre microbi sunt sensibili la uleiul de scortisoara deci puteti sa-l folositi cu succes in ceai, sau pur cu miere de albine. Folosit in difuzorul de aromaterapie, nu numai ca parfumeaza dar si purifica incaperile. Tot datorita proprietatilor antimicrobiene scortisoare se foloseste in apa de gura si chiar in pasta de dinti.

O alta utilizare frecventa este in lupta impotriva kilogramelor in plus. Uleiurile volatile din scortisoara au capacitatea de a scade apetitul si de indeparta nevoia de a rontai mereu ceva. Puteti pune scortisoara in ceai sau puteti mirosi un amestec format din cafea, scortisoara, vanilie si coaja de portocala si cu siguranta stresul provocat de anumite “pofte” va dispare.

Bogata in antioxidanti scortisoara ajuta la indepartarea stresului si in lupta impotriva imbatranirii. Exista capsule cu scortisoara care se pot folosi usor si regulat. Deasemenea exista tratamente cosmetice pe baza de scortisoara care ajuta refacerea celulara si aduc tinerete si prospetime tenului.

O alta descoperire, mai recenta de aceasta data este faptul ca scortisoara stimuleaza capacitatile de memomare.

Deci daca va place consumati scortisoara fara retineri dar tineti cont de cateva sfaturi si precautii.

Deoarece prin gatire scortisoara devine amara, adaugati acest condiment la sfarsit in creme, ceai, vin fiert, prajituri, etc

Precautiile in folosire se adreseaza copiilor mici si femeilor insarcinate care este bine sa evite scortisoara in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *