Descriere
Sirop de agave: îndulcitor natural, indice glicemic scăzut, gust neutru, alternativă la zahăr.
CARACTERISTICI SIROP DE AGAVE
- produs bio
- indice glicemic scăzut
- Certificare Eco: MX-BIO-169
- gramaj: 330g
BENEFICII CONSUM SIROP DE AGAVE
- Ajută persoanele cu diabet să-și controleze glicemia. În comparație cu alți îndulcitori, agavele au un indice glicemic mult mai scăzut. Agave conține mai puțină glucoză și, prin urmare, are un indice glicemic (IG) mai scăzut decât zahărul de masă.
- Pentru referință, zahărul convențional are un IG de aproximativ 63, mierea are un IG de 58, iar siropul de arțar are un IG de 54. Siropul de agave, pe de altă parte, are un IG între 10-27.
- Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt digerate mai lent, determinând o creștere treptată a zahărului din sânge.
- Siropul de agave este un îndulcitor natural, obținut prin procedee simple, ceea ce îl face net superior (mai ales dacă este certificat organic) îndulcitorilor obținuți chimic sau prin procese de rafinare îndelungate.
- Este bogat în antioxidanți. Îndulcitorul de agave conține terpenoide, saponine, inulină și glicozide. Saponinele scad nivelul general de colesterol și controlează creșterea tumorilor canceroase.
- Siropul de agave conține, de asemenea, microorganisme sănătoase și fibre, care ajută digestia.
- Agave conține vitamine esențiale. Vitaminele B1, B2, B6, C și K sunt prezente în agave în concentrații suficiente pentru a oferi beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate zilnic. Atunci când sunt utilizate în mod regulat, aceste vitamine esențiale nu prezintă pericole cunoscute.
DESCRIERE
- Siropul de agave este un lichid dulce de culoare maro-aurie, un zahăr natural obținut prin concentrarea sevei din miezul agavei, un cactus originar din Mexic.
- Parte a medicinei tradiționale mexicane de mii de ani, numeroasele beneficii ale acestui îndulcitor natural au stârnit recent atenția întregii lumi, deoarece cererea consumatorilor pentru ingrediente sănătoase pe bază de plante este într-o creștere constantă.
- Producerea este relativ simplă; după ce seva este extrasă, aceasta este încălzită până când zaharurile sale devin concentrate și textura devine mult mai curgătoare.
- Puterea mare de îndulcire și gustul său neutru fac ca siropul de agave să fie o alternativă naturală echilibrată și mai sănătoasă (indice glicemic scăzut) a zahărului convențional.
- Indicele glicemic clasează carbohidrații pe o scară de la 0 la 100, în funcție de cât de repede și cât de mult crește nivelul zahărului din sânge după masă.
- Este folosit în mod obișnuit ca alternativă la zahăr, miere sau la siropul de arțar.
- Gustul de agave este asemănător cu cel de melasă și, de regulă, cu cât siropul are o culoare mai închisă la culoare, cu atât gustul este mai bogat.
INGREDIENTE
- Suc concentrat de agave* (cactus originar din Mexic)
- * ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
- Țara de Origine: Mexic
- Nu conține alergeni
UTILIZARE SIROP DE AGAVE
- Datorită fluidității și capacității mărite de dizolvare în lichide reci sau calde, siropul de agave Primeal facilitează utilizarea sa atât în băuturi, cât și în asezonarea mâncărurilor sărate sau dulci, fără să denatureze gustul lor.
- Siropul de agave este de aproximativ o dată și jumătate mai dulce decât zahărul, ceea ce înseamnă că puteți obține același grad de îndulcire folosind o cantitate mai mică.
- Fiind un sirop versatil și ușor de utilizat, este folosit pentru terciuri, dar și pentru anumite copturi.
- Siropul de agave merge perfect la clătite, precum și în prăjiturile și brioșele lipicioase.
- Este important să rețineți însă că va trebui să gătiți la o temperatură mai scăzută atunci când utilizați agave (reduceți temperatura de gătit utilizată normal cu aproximativ 10°C).
- CONDIȚII DE PĂSTRARE ȘI CONSUM: A se păstra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină.
- Ambalaj reciclabil
ÎNTREBĂRI FRECVENTE LEGATE DE SIROPUL DE AGAVE
- ESTE SĂNATOS SIROPUL DE AGAVE?
- Datorită conținutului mic de glucoză și a unui indice glicemic (IG) mai scăzut decât al zahărului, organismul absoarbe agave mai lent în fluxul sanguin și, ca rezultat, nu duce la o creștere rapidă a insulinei.
- Unii oameni au probleme cu absorbția fructozei; ca urmare, pot prezenta efecte secundare neplăcute, cum ar fi balonare sau disconfort abdominal. Dacă sunteți predispus la disconfort gastro-intestinal sau aveți sindromul colonului iritabil (IBS), poate doriți să evitați acest îndulcitor.
- Consumul prea mare de nectar de agave poate duce la aceleași probleme și boli asociate cu consumul de prea mult zahăr, cum ar fi obezitatea, rezistența la insulină, diabetul, ficatul gras și alte complicații de sănătate.
- ESTE SIROP DE AGAVE MAI SĂNATOS DECÂT ZAHĂRUL?
- Dacă sunteți o persoană sănătoasă și preferați gustul special al agavei, atunci este sigur să îl utilizați cu moderație.
- Siropul de agave va avea un impact mai puțin imediat asupra nivelului de zahăr din sânge datorită nivelului mai scăzut al IG, dar conținutul ridicat de fructoză face ca să fie mai dificil de procesat de către organism.
- Dacă luați în considerare agave ca alternativă la zahăr, căutați o marcă etică care procesează siropul la temperaturi scăzute pentru a păstra enzimele naturale. Verificați dacă produsul are un conținut total de fructoză de aproximativ 50% (unele ajung până la 90%).
- DIABETICII POT CONSUMA SIROP DE AGAVE?
- Diabetul este o afecțiune de sănătate caracterizată prin niveluri prea ridicate de zahăr din sânge, așa că implică o reglare aproape constantă a zahărului din sânge. Având în vedere acest lucru, e important pentru persoanele cu diabet zaharat să consume alimente cu IG scăzut, printre care și sirop de agave pe post de îndulcitor.
- ESTE SIROP DE AGAVE SIGUR PENTRU COPII ȘI GRAVIDE?
- Conform specialiștilor, nectarul de agave nu este sigur de consumat ca sursă de îndulcitor natural în timpul sarcinii, deoarece conține compuși numiți saponine, care pot stimula contracțiile uterine, ceea ce poate duce la travaliu prematur.
- Cu toate acestea, e bine de știut că Vitamina B6 (conținută și de siropul de arțar) poate reduce grețurile matinale la femeile însărcinate.
- CE CANTITATE DE SIROP DE AGAVE SE POATE CONSUMA?
- Siropul de agave are un conținut mare de fructoză. Deși acest lucru îi conferă un gust dulce, fructoza este metabolizată diferit de glucoză, deoarece este descompusă în principal de ficat. Aceasta poate avea efecte nedorite asupra organismului. Din această cauză, ar trebui să încercați să utilizați mai degrabă sirop de agave în cantități mici și să cumpărați sirop de agave organic, crud, decât versiuni mai ieftine, foarte procesate.
PRIMÉAL– inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Carmen –
Prima data cand am baut siropul de Agave si sincer 2 lingurite au indulcit foarte bine o cana uriasa de ceai…
Monica –
Indulceste bine, am folosit la clatite.
Alina –
Nu lipseste din casa noastra. Inclusiv pentru clatite cand nu avem sirop de artar
Ion –
Foarte bun pentru ca nu schimba gustul mancarii. E destul de neutru.
Marius –
O buna alternativa la zahar.