Descriere
Sirop de arțar: natural, bogat în minerale, gust variabil, nerafinat, ideal ca îndulcitor.
CARACTERISTICI SIROP DE ARȚAR:
- produs bio
- îndulcitor
- origine Canada
- Certificat eco: CA-ORG-006
- gramaj: 250ml
BENEFICII:
- CONȚINUT RIDICAT DE ANTIOXIDANȚI
- Conform studiilor, zahărul rafinat, siropul de porumb și nectarul de agave conțin activitate antioxidantă minimă, în timp ce siropul de arțar, melasa neagră, zahărul brun și mierea crudă au prezentat o capacitate antioxidantă mai mare. Astfel, s-a constatat că siropul pur de arțar conține până la 24 de antioxidanți diferiți. Acești antioxidanți, sub formă de compuși fenolici, sunt benefici pentru reducerea daunelor radicalilor liberi care pot provoca inflamații și contribuie la formarea diferitelor boli cronice.
- Unii dintre antioxidanții primari găsiți în siropul de arțar includ acidul benzoic, acidul galic, acidul cinamic și diferiți flavanoli precum catechina, epicatechina, rutina și quercetina.
- POATE SUSȚINE PREVENIREA BOLILOR INFLAMATORII
- Deoarece alimentația cu sirop de arțar furnizează antioxidanți polifenoli care reduc inflamația, acesta poate fi considerat o parte dintr-o dietă sănătoasă care este utilă în prevenirea anumitor boli precum artrita, bolile inflamatorii intestinale sau bolile de inimă. Compușii pe bază de plante ai siropului de arțar reduc stresul oxidativ, care este responsabil pentru îmbătrânirea noastră într-un ritm mai rapid și reducerea forței sistemului nostru imunitar.
- POATE AJUTA LA REDUCEREA DEZVOLTĂRII CANCERULUI
- Mai multe studii au descoperit că siropul de arțar de culoare închisă ajută la reducerea creșterii anumitor celule canceroase, inclusiv cancerul colorectal și gastrointestinal.
- SUSȚINE PROTEJAREA SĂNĂTĂȚII PIELII
- Mulți oameni folosesc sirop de arțar local, direct pe piele. La fel ca mierea crudă, siropul de arțar poate ajuta la reducerea inflamației pielii, roșirii, petelor și uscăciunii. Combinat cu lapte crud sau iaurt, ovăz și miere crudă, acest amestec natural se aplică pe piele, deoarece o mască poate hidrata pielea, reducând în același timp bacteriile și semnele de iritație.
- AJUTĂ ÎN PREVENȚIA PARADONTOZEI
- Unul dintre antioxidanții găsiți în siropul de arțar se numește quebecol (numit după Quebec) și unele cercetări au arătat că poate funcționa ca agent împotriva parodontozei.
DESCRIERE PRODUS:
- Sirop de arțar este un produs bio unic, deoarece gustul și culoarea sa variază pe parcursul sezonului.
- Pe măsură ce sezonul avansează, conținutul de fructoză și de glucoză al siropului de arțar crește, în timp ce conținutul de zaharoză se diminuează ușor. Ca și zaharurile, și celelalte componente naturale prezente în seva de arțar se modifică și ele (aminoacizii, mineralele). Transformările din compoziția sevei de arțar duc la schimbarea culorii și a gustului.
- La începutul sezonului, siropul este în general clar și gustul ușor dulce (sirop de clasă Extra-Clară, Clară sau Medium – AA, A sau B).
- Pe măsură ce înaintăm în sezon, devine mai închis la culoare și caramelizat (sirop de clasă Ambră sau Închis – C sau D). Acesta este momentul în care oligoelementele sunt prezente în cea mai mare măsură în sirop.
- Gustul său este mai tare și mai pregnant, rezultând un sirop cu o savoare delicată, foarte personalizată.
- PRIMÉAL a selectat pentru dumneavoastră un sirop de grad C pur (adică pe cel de la finalul recoltării, mai concentrat în minerale). Sirop natural produs prin procedeu non-chimic, nu este rafinat, fiind bogat în minerale.
- Din punct de vedere nutrițional, acest sirop de arțar este bogat în trei elemente esențiale: calciu, fier și vitamina B1, la care se adaugă un surplus de magneziu, de fosfor și de vitamine, mai ales de vitamina B2.
INGREDIENTE:
- 100% sevă de arțar* din Québec, extrasă tradițional și concentrată prin evaporare. *ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
- Origine: Agricultură ecologică non UE Canada
- Alergeni: 0
- Condiții de păstrare: a se păstra la frigider după deschidere
UTILIZARE RECOMANDATĂ:
- Siropul de arțar se utilizează foarte ușor ca îndulcitor în diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, în muesli și în iaurt.
- Asezonează în mod agreabil înghețatele și toate tipurile de clătite.
- Se poate folosi și pentru îndulcirea cafelei.
- Datorită calităților sale energetice și revigorante, este, de asemenea, folosit în cure de slăbire și de detoxifiere a organismului de primăvară, așa cum ar fi, de exemplu, cura de lămâi.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
- ESTE SIROPUL DE ARȚAR O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ LA ÎNDULCITORII ARTIFICIALI?
- Dacă utilizați de obicei îndulcitori artificiali sau produse din zahăr rafinat, cum ar fi sucraloza, agave, aspartam, ar trebui să vă gândiți să le schimbați pentru sirop de arțar și miere crudă cât mai curând posibil. Îndulcitorii artificiali, deși pot să nu conțină calorii, sunt legați de numeroase probleme de sănătate, inclusiv creșterea în greutate, oboseala, anxietate, depresie, dificultăți de învățare, pierderea memoriei pe termen scurt și multe altele.
- Este foarte posibil să creați o dependență de îndulcitorii artificiali folosiți în multe diete sau alimente ușoare, deoarece aceștia vă afectează pofta de mâncare și capacitatea de a gestiona semnele de foame și de sațietate ale corpului.
- Siropul de arțar nu are legătură cu niciuna dintre aceste probleme de sănătate și, în plus, vă oferă mai multă satisfacție datorită gustului său dulce natural.
- SIROPUL DE ARȚAR ESTE O SURSĂ DE VITAMINE ȘI MINERALE?
- Siropul de arțar conține zinc și mangan în cantități destul de mari, pe lângă potasiu și calciu. Zincul poate ajuta la combaterea bolilor și la îmbunătățirea imunității, deoarece vă menține nivelul de celule albe din sânge, în timp ce manganul joacă un rol crucial în metabolismul grăsimilor și carbohidraților, absorbția calciului, reglarea zahărului din sânge, funcția creierului și a nervilor.
PRIMÉAL– inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Gabi –
Calitate foarte bun. Gust intens. Recomand!
Irene –
E foarte aromat, gust foarte bun. Clar nu se compara cu cele din magazine.
Raluca –
Imi place foarte mult. Folosesc la prajituri, dar si la indulcit. Recomand total. E mult mai bun decat cel din supermarket