Sorg decorticat cu cartofi dulci la cuptor
Am căutat mult timp o rețetă în care să pot folosi sorgul. Aceasta cereala fara gluten este extrem de bogată în nutrienți de calitate și cu siguranță poate aduce un plus in dieta voastra, mai ales daca aveți un regim de viață care trebuie să excludă glutenul din alimentație. Pentru persoanele cu boala celiaca sau cu intoleranță la gluten de multe ori apare plictiseala si pur și simplu nu mai găsesc alternative sănătoase în lumea cerealelor. Astfel sorgul, mult timp necunoscut sau subapreciat vine cu forțe proaspete pentru a ne îmbunătăți alimentația
Ingrediente pentru 4 persoane
- 300 g sorg decorticat fara gluten
- 2 cartofi dulci
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 linguri de sirop de agave
- Patrunjel verde
- 1 linguriță de condimente amestecate: turmeric, chimion, boia de ardei
- 1 lămâie verde
- Sare, piper
- Ulei de măsline
Preparare 15 minute
Gatire 30 minute
- Spălați sorgul în 2, 3 ape.
- Intr-o cratiță puneți sorgul cu 600ml de apă clocotita și fierbeți 30 minute
- Curățați și tăiați cartofii dulci în cuburi
- Într-un bol amestecați cartofii cu condimentele, siropul de agave și uleiul de măsline.
- Asezati cartofii intr-o tava de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 210° pentru 30 de minute
- Spălați și tăiați ceapa verde și pătrunjelul
- După ve totul este gătit amestecați într-un cistron sorgul scurs bine cu cartofii dulci
- Adăugați verdeața toccata, sucul de lime și puțin ulei de măsline
- La final asezonați cu sare și piper
Sfaturi:
- Preparatul se poate servi cald dar și rece. Este alegerea voastră. Dacă alegeți varianta rece adăugați lămâia, uleiul și verdeața doar atunci când serviți
- Multe persoane preferă să lase sorgul la înmuiat 2-3 ore înainte de fierbere. Depinde de produsul folosit. Cel mai bine este să citiți indicațiile de preparare de pe eticheta produsului
Sursa: https://vieillegraine.fr/patates-douces-roties-et-sorgho/