Mereu caut retete cu personalitate daca se poate fara proteine animale si chiar fara gluten. Feniculul nu e o leguma prea cunoscuta la noi si de aceea m-a atras aceasta reteta. E o reteta care întruneste toate cerintele de mai sus: vegana, fara gluten, usor de preparat si fara discutie ca e ceva cu personalitate.
Reteta pentru 2 portii
- 160 g spaghetti multicereale. Eu am ales varianta fară gluten de la Probios
- 1- 2 cătei de usturoi
- 2 bulbi de fenicul (mijlocii)
- 25 g migdale decojite
- concentrat supa de legume fara gluten
- sare
- piper negru
- seminte de rodie
- ulei de masline extravirgin
Preparare : 40 minute
Gatire : 30 minute
- Se pregateste supa de legume prin dizolvarea cubului concentrat in 400-500 ml apa fierbinte. Eu o fac mai concentrata asa ca folosesc doar 400 ml apa.
- Se spala si se taie in bucati mici fenicului. Pastrati cateva frunze pentru ornare
- Usturoiul tocat se caleste intr-o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta
- Se adauga fenicului si putină supă
- Se fierbe la foc mic pana feniculul devine moale. Daca supa se evapora se mai adauga treptat putin cate putin din supa gata preparata
- Cand feniculul este gata se da cratita de pe foc se condimenteaza cu sare si se lasa putin la racorit
- Se pune apoi amestecul in blender si se paseaza pana devine fin si cremos
- Separat se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj, jumatate din timpul necesar de fierbere
- Într-o cratita se pune sosul la incalzit si se adauga pastele care apoi fierb impreuna înca cateva minute (jumatate di timpul total de fierbere)
- Într-o tigaie antiaderenta puneți migdalele și le rumeniți ușor cîteva minute cu grijă să nu le ardeți. Puteți umezi puțin înainte migdalele.
- Aranjati pastele în farfurii si ornati cu frunze de fenicul, seminte de rodie si migdalele rumenite. Un praf de piper proaspat va imbogati gustul final.
Dacă concentratul de supa e fara gluten (trebuie sa verificati eticheta) puteti avea un meniu potrivit si pentru cei care nu consuma alimente cu gluten. Insa nu e obligatoriu sa folositi supa. Puteti fierbe feniculul si in apa daca doriti.