Multa lume stie deja despre beneficiile consumului de sucuri din legume crude si fructe.
In perioadele de detoxifiere trebuie sa ajutam cat mai mult functiile organismului care cu un efort minim trebuie sa ajunga la o capacitate maxima.
Sucurile satisfac toate aceste cerinte. Se digera usor si se asimileaza la fel de usor.
Trebuie sa tineti cont ca fructele contin zahar si fermenteaza mult mai usor ceea ce nu este foarte indicat in procesul de detoxifiere asa ca alegeti fructe sarace in zahar: lamaie, lime, grapefruit, mere, fructe de padure.
Iata cateva dintre cele mai cunoscute legume si fructe cu efecte detoxifiante:
Sfecla rosie este binecunoscuta pentru faptul ca ajuta la curatarea ficatului, a colonului si a sangelui. Este foarte indicata pentru o curatare generala in special dupa abuzurile alimentare si alcoolice.
Morcovii ajuta la detoxifierea ficatului si elibereaza bila, ajuta digestia si combat constipatia. Deasemenea s-a demonstrat ca un consum regulat de morcovi are ca efect reducerea colesterolului si reducerea riscului de accident vascular.
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale digestive. Ajuta si amelioreaza digestia, favorizeaza metabolizarea si eliminarea grasimilor, ajuta la eliminarea gazelor intestinale.
Spanacul, bogat in fibre este un adevarat gomaj interior al intestinelor. Ajuta la eliminarea reziduurilor intestinale si are un usor efect laxativ. Dar mai important decat aceasta este faptul ca ajuta la hidratarea si vindecarea intestinelor si asigura o tonifiere a acestora. Este foarte eficace in colite, indigestii, ulcere, gastrite.
Rosiile, pe langa proprietatile lor antioxidante sunt cunoscute si pentru proprietatile diuretice si digestive fiind folosite pentru detoxifierea ficatului si a rinichilor.
Brocoli este deasemenea o leguma folosita in curele de detoxifiere, datorita contintului de vitamina C si aminoacizi. Ajuta la curatarea sangelui si eliminarea unor toxine precum acidul uric.
Sparanghelul este o importanta sursa de fibre fiind astfel un bun detoxifiant.
Merele sunt bogate in fibre si sunt cunoscute ca un laxativ natural.
Lamaia ajuta la tratarea problemelor legate de digestie si constipatie.
In continuare, va propunem cateva retete pe care le puteti folosi sau care pot sa va inspire in crearea altor combinatii de legume si fructe la alegerea voastra.
Suc cu sfecla si cartof dulce
- 175 g sfecla rosie – 1 sfecla de cca 7 cm diametru
- 610 g morcov – 7 morcovi mari
- 130 g cartof dulce de minim 10 cm lungime
Suc cu sfecla rosie, morcov, spanac si ghimbir
- 175 g sfecla rosie – 1 sfecla de cca 7 cm diametru
- 360 g morcov – 5 morcovi mari
- 128 g telina – 2 tije lungi de cca 15 cm
- 24 g ghimbir – 2,5 cm radacina
- 33 g lime – 1/2 lime
- 60 g spanac – 2 cani medii
Suc cu sparanghel si morcov
- 64 g sparanghel – 4 bucati medii
- 216 g morcov – 3 morcovi mari
- 128 g telina – 2 tije lungi de cca 15 cm
Suc su sfecla rosie si spirulina
- 175 g sfecla rosie – 1 sfecla de cca 7 cm diametru
- 128 g telina – 2 tije lungi de cca 15 cm
- 90 g spanac – 3 cani medii
- 2,5 g spirulina pudra – o lingurita
Suc cu sparanghel si brocoli
- 180 g mere – 1 mar mediu
- 64 g sparanghel – 4 bucati medii
- 150 g broccoli – un buchet mediu
- 216 g morcov – 3 morcovi mari
- 192 g telina – 3 tije lungi de cca 15 cm
- 40 g patrunjel – o mana de patrunjel
- 13 g ulei de masline extravirgin – o lingura
Suc de ananas, mere si ghimbir
- 180 g mere – 1 mar golden mediu
- 82 g sfecla – 1 sfecla alba de cca 5 cm diametru
- 24 g ghimbir – 2,5 cm radacina
- 30 g lamaie – 1/2 lamaie
- 330 g ananas – 2 felii mari
- O lingurita de Super Detox pulbere (mix de chlorella, spirulina, iarba de grau, iarba de orz, lucuma, cacao) adaugata in suc va ajuta mult procesul de detoxifiere.
Acest articol contine informatii de pe: https://juicerecipes.com/