Am gasit aceasta reteta sub mai multe variante si cu mai multe denumiri: supa chinezeasca, supa thailandeza si chiar supa vietnameza. Am ajuns la concluzia ca sigur e o reteta asiatica si mai mult ca sigur e o reteta delicioasa. Puteti fi si inventivi in folosirea condimentelor. Combinatia dintre gustul dulce al porumbului si iuteala aromata a ardeiului, combinatie caracteristica bucatariei asiatice o sa va incante cu siguranta.
Ingrediente pentru 4 portii
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– 1 ardei iute
– 3 cartofi
– 2 linguri făină de porumb
– 400g porumb dulce în conservă
– 1 cub de supă fără sare (500 ml supa)
– 100 ml vin alb
– 300 ml lapte de migdale
– ulei de susan
– piper, sare
– patrunjel
Preparare : 10 minute
Gatire : si 25 minute
1. Curatati si taiati fin ceapa si usturoiul
2. Curatati si taiati in cuburi cartofii
3. Taiati rondele ardeiul iute. Eu personal il tai intai pe lung si scot semintele si apoi tai rondelele. Astfel nu mai este asa iute.
4. Separat preparati supa vegetala dizolvand cubul de supa in 500 ml apa
4. Incingeti uleiul intr-o cratita de fonta si apoi adaugati ceapa, usturoiul si cartofii si caliti cateva minute acoperit
5 Adaugati faina de porumb, amestecati si apoi puneti din nou capacul pentru 1-2 minute.
6. Adaugati vinul alb si apoi supa vegetala. Lasati sa fiarba cam 20 min.
7. Adaugati laptele vegetal. Eu folosesc laptele de migdale pentru o aroma mai pronuntata.
8. Adaugati apoi porumbul si fierbeti la foc mic cateva minute.
9. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
10. pentru o nota mai orientala puteti adauga si putin ghimbir
1 Comments
impresionant, abia astept sa o fac. MULTUMESC