CategoriiRețete vegane/de post

Supă de dovleac cu lapte de cocos

Supă de dovleac cu lapte de cocos

E sezonul dovleacului care ne incanta cu forme si culori care mai de care mai deosebite. Dar sa nu uitam cat de dulce si placut la gust poate fi un simplu si banal dovleac. Insa chiar daca multa lume il foloseste la deserturi de data asta voi incerca o supa de dovleac. Am citit multe retete si am ales sa fac o combinatie proprie care din fericire chiar a iesit foarte bine.

Ingrediente pentru 8-10 portii
– 1 kg dovleac (cantarit dupa ce a fost curatat si scoase semintele
– 2 cartofi potriviti
– 1 praz
– 400 ml lapte de cocos (o conserva)
– ghimbir: o bucatica de cca 3 cm
– 6-8 catei de usturoi
seminte de dovleac
– sare, piper
– verdeata

Preparare : 15 minute
Gatire : o ora si 30 minute
1. Curatati dovleacul de coaja, seminte si partea moale din interior si taiati-l in cubulete mici
2. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in cubulete
3. Curatati prazul si apoi taiati-l rondele. Puneti prazul cu putin ulei de masline intr-o oala adanca si lasati cateva minute la foc pana prazul devine moale fara insa a capata culoare maronie.
4. Adaugati dovleacul, cartofii si apa cat sa acopere legumele si lasati la fiert. Dureaza cam 25 minute pana dovleacul si cartofii sunt gata. Luati de pe foc si lasati putin la racorit.
5. Dupa ce legumele s-au racorit pot fi mixate. Scurgeti apa de la fiert dar pastrati-o intr-un vas separat deoarece poate fi folosita daca supa iese prea groasa.
6. Puneti legumele, ghimbirul, usturoiul si laptele de cocos in vasul de la robot si mixati bine totul. Este posibil sa nu va incapa totul deodata, asa ca impartiti ingredientele in 2 transe. Daca vi se pare ca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele
7. Adaugati sare si piper si daca doriti un condiment mai exotic cum ar fi cardamom, nucsoara sau curry. Mie imi place sa simt gustul ghimbirului si al usturoiului.
8. Separat intr-o tigaie ceramica coaceti usor cateva seminte de dovleac. Daca va plac le puteti folosi si crude
9. In mod traditional supa se serveste in castroane si in momentul servirii se pun semintele coapte si putina verdeata (patrunjel, marara, creson)
10. Tot in mod traditional se serveste cu crutoane aromate sau cu paine prajita.

Pofta buna dragilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *