CategoriiRețete vegane/de post

Supă de urzici cu quinoa și ghimbir

Supă de urzici cu quinoa și ghimbir

E primavara si dam startul la verdeturi. Urzicile au invadat padurile si pietele si ce poate fi mai revigorant decat o supa plina de minerale si vitamine. Urzica este una din plantele cu cel mai mare continut de minerale, este foarte alcalina si potrivita in perioadele cu un consum intelectual ridicat, in perioadele de stres si in perioadele cand ne simtim slabiti si fara putere. Siliciul prezent intr-o cantitate foarte mare in urzici este aliatul femeilor in lupta cu osteoporoza si ajuta la mentinerea unghiilor sanatoase si elastice.

Reteta pentru 4 boluri potrivite

  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 100g quinoa fiarta
  • 4 gramajoare de urzici (200-250g)
  • 1 lingura ulei de cocos. De data aceasta am ales ulei de cocos dezodorizat ca sa putem simți gustul urzicilor.
  • Sare, piper
  • 800 ml apa
  • 1-2 cuburi supa de legume. Am ales cuburi fără sare pentru a doza mai ușor sarea și piperul pe le adăugăm

Preparare : 40 minute
Gatire : 40 minute

  1. Pregatiti quinoa. Fierbeti cam 50g quinoa cu 100 ml de apa timp de 20 min. Dupa ce quinoa se umfla bine (isi dubleaza practic volumul) luati de pe foc si scurgeti apa daca a mai ramas. La supa folositi doar o jumatate de cana de quinoa gata fiarta. Restul (daca va mai ramane) o puteti pastra la frigider pentru alte preparate: salate, dulciuri, papanasi, etc
  2. Curatati bine urzicile de pamant si alte ierburi dupa care le lasati intr-o oala mare cu apa rece minim 10 minute
  3. Schimbati apa si clatiti bine urzicile de minim 3 ori
  4. Incalziti pana la fierbere 800-900 ml apa si dizolvati in ea doua cuburi de supa de legume fara sare
  5. Intr-o oala  mare caliti ceapa, usturoiul tocate si ghimbirul in uleiul de cocos
  6. Adaugazi apoi urzicile si supa de legume
  7. Lasati sa fiarba 10 – 15 minute dupa care opriti focul
  8. La final adaugati quinoa si lasati sa se racoreasca putin
  9. Turnati supa in vasul unui robot cu lama in S si mixati bine la viteza medie spre mare.
  10. Daca vi se pare prea groasa puteti adauga putina apa fierbinte
  11. Potriviti de sare si piper si serviti calduta

Sfaturi: 

  • puteti orna cu seminte, frunze de patrunjel, ceapa rosie toccata, fulgi de paprika
  • puteti adauga deasemenea smântână vegetală de migdale sau de cocos
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *