Dupa Sarbatorile de iarna e momentul pentru o pauza digestiva si o supa este preparatul ideal. Hrisca este considerata a fi un excelent tonic hepatic si ajuta la curatirea ficatului si a bilei.
Deasemenea favorizeaza producerea de bifidobacterii si prin cantitatea de fibre continuta ajuta la curatarea tubului digestiv. Are efect diuretic si ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in organism. Feniculul ajuta digestia, elimina gazele si creste metabolismul.
Deasemenea are un gust usor picant, placut si agreat de multe persoane.
Ingrediente pentru 3-4 persoane:
– 125 g Boabe de hrisca – 1-2 morcovi (100 g) – 1 bulb de fenicul (200 – 250 g) – 1 ceapa mica – 600 – 700 ml apa – 1 Cub supa de legume – 4 ridichi rosii – Ulei de rapita sau Ulei extravirgin de masline – patrunjel sau cepsoara (ceapa verde frantuzeasca)Preparare : 10 minute Gatire : 30 minute
- Preparati supa de legume dizolvand cubul de supa in 700 ml apa fiarta. Nu adaugati sare
- Taiati ceapa fin si o sotati usor in ulei la foc mic. Adaugati apa si fierbeti acoperit timp de 10 minute
- In acest timp curatati morcovii si taiati-i in cuburi mici
- Taiati feniculul in cuburi mici sau fideluta
- Spalati bine semintele de hrisca si scurgeti
- Adaugati in oala cu ceapa semintele de hrisca, morcovii si feniculul
- Adaugati supa preparata anterior
- Fierbeti 20 minute semi-acoperit
- Varsati supa in boluri si adaugati patrunjel tocat sau cepsoara tocata si rondele de ridichi