CategoriiRețete vegane/de post

TABOULEH LIBANEZ

Tabouleh libanez

TABOULEH LIBANEZ

Tabouleh este un preparat specific libanez pe baza de cuscus, legume si verdeturi proaspete. Se serveste rece ca o salata sau chiar ca fel principal de mancare
Cuscus-ul este printre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale având un indice glicemic cu 25% mai mic decât pastele si un nivel scazut de grăsime de numai 1%, în comparatie cu 3% la orezul alb sau 5% pentru paste.
Lămâia, un fruct popular pentru proprietatile sale terapeutice, ajuta la intretinerea sistemului imunitar, si protejeaza organismul in lupta cu majoritatea tipurilor de infectii. Mai joaca si rolul de purificator al sangelui. Lamaia este un fabulos antiseptic iar sucul de limeta cu apa face minuni pentru cei cu probleme de inima, datorita inaltului lui continut de potasiu.
Chiar daca au un gust acid, lamaile au un efect alcalin puternic si ajuta la restabilirea PH-ului in organism.
Patrunjelul este una dintre cele mai sanatoase verdeturi care cresc la noi. Continutul de vitamina C (mai bogat decat citricele!), betacaroten, clorofila (Fe), vitamina B 12, Fluor si acizi grasi esentiali fac din patrunjel un aliment intaritor pentru imunitate, detoxifiant si regenerator. Betacarotenul ajuta ficatul si protejeaza plamanii si colonul.
Aceasta reteta este una dintre cele mai simple retete, este o reteta de post si poate fi facuta de oricine oricat de putina indemanare ar avea in bucatarie. Pe de alta parte prezenta frunzelor de menta confera preparatului o savoare exotica, orientala.

 

Ingrediente pentru 8 portii

  • 500g cuscus integral Primeal (se poate folosi orice cuscus din gama Primeal)
  • 4 rosii mari bine coapte
  • 3 castraveti proaspeti sau 1 castravete lung
  • sucul de la o lamaie
  • sare dupa gust
  • un manunchi de ceapa verde
  • frunze de menta cam un manunchi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • ulei de masline

Preparare :15 – 20 minute

Gatire : 5 minute

  1. Preparati mai intai cuscus-ul. Puneti grisul intr-un castron mare si turnati peste el 500 ml apa fierbinte (clocotita). Acoperiti si lasati la umflat cam 5 minute. Dupa 5 minute luati capacul si rascoliti cu o furculita pentru a aera si racori preparatul
  2. Spalati si taiati cubulete mici rosiile
  3. Spalati si taiati cubulete mici castravetii
  4. Spalati si tocati marunt ceapa, patrunjelul si menta
  5. Dupa ce cuscusul s-a racit se muta intr-un vas mai mare unde putem amesteca toate ingredientele
  6. Se adauga verdeturile si legumele tocate, sucul de lamaie, sare si ulei dupa gust
  7. Se poate orna cu rodii sau cu frunze de ment

Ce poate fi mai rapid. Și vă garantez că e pur și simplu delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *