E o tartă delicioasă care aduce împreună prospețimea și delicatețea perelor cu gustul puternic al ciocolatei. E puțin de muncă, dar vă asigur că merită efortul.
Reteta pentru 8 portii
- 180g amestec pentru patiserie fără gluten
- 3 pere
- 200g ciocolată neagră pentru menaj
- 110g făină de migdale
- 90g ulei de cocos
- 80g zahăr brun
- 150g smântână vegetală
- 3 ouă
- 10-20 g cacao bio
Preparare : 45 minute
Gătire : 45 minute
Realizare tartei
- Preîncălziți cuptorul la 180°C
- Amestecați într-un bol mare făina, zahărul și cacao
- Adaugați apoi un ou întreg și uleiul de cocos topit
- Amestecați bine totul până se formează un aluat suplu si maleabil. Dacă e cazul mai adăugați puțină apă rece.
- Întindeți aluatul și apoi cu grijă transferați-l într-o formă rotundă de tartă.
- Înțepați aluatul cu o furculiță și puneți bile de copt în formă peste aluat. Dacă nu aveți puteți folosi orice tip de boabe (fasole, linte, etc). Se folosesc pentru a păstra forma de tartă.
- Se pune la cuptor și se coace timp de 15 minute la 180°C
Realizarea cremei
- Topiți la bain-marie 200 g de ciocolată.
- Între timp bateți bine 2 ouă întregi cu zahărul și smântâna vegetală. Adăugați apoi făina de migdale
- Adăugați apoi ciocolata topită și amestecați totul
Montarea finală
- După ce scoateți tarta de la cuptor îndepărtați boabele și apoi turnați crema de ciocolată
- Abia acum curățați perele. Nu le curățați mai repede deoarece se oxidează.
- Tăiați perele felii subțiri și aranjați sub formă de rozetă introducându-le pe jumătate în cremă.
- Reintroduceți tarta la cuptor pentru aproximativ 35 de minute până când crema de ciocolată este bine coagulată în centru
- Se lasă să se răcească bine înainte de a se desface și de a se servi.
Poftă bună! E un desert minunat pentru o zi de duminică sau pentru o sărbătoare mai specială.