CategoriiRețete fără gluten

Tartă fără gluten cu ciocolată și pere

Tartă fără gluten cu ciocolată și pere

E o tartă delicioasă care aduce împreună prospețimea și delicatețea perelor cu gustul puternic al ciocolatei. E puțin de muncă, dar vă asigur că merită efortul.

Reteta pentru 8 portii

Preparare : 45 minute

Gătire : 45 minute 

Realizare tartei

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C
  2. Amestecați într-un bol mare făina, zahărul și cacao
  3. Adaugați apoi un ou întreg și uleiul de cocos topit
  4. Amestecați bine totul până se formează un aluat suplu si maleabil. Dacă e cazul mai adăugați puțină apă rece.
  5. Întindeți aluatul și apoi cu grijă transferați-l într-o formă rotundă de tartă.
  6. Înțepați aluatul cu o furculiță și puneți bile de copt în formă peste aluat. Dacă nu aveți puteți folosi orice tip de boabe (fasole, linte, etc). Se folosesc pentru a păstra forma de tartă.
  7. Se pune la cuptor și se coace timp de 15 minute la 180°C

Realizarea cremei

  1. Topiți la bain-marie 200 g de ciocolată.
  2. Între timp bateți bine 2 ouă întregi cu zahărul și smântâna vegetală. Adăugați apoi făina de migdale
  3. Adăugați apoi ciocolata topită și amestecați totul

Montarea finală

  1. După ce scoateți tarta de la cuptor îndepărtați boabele și apoi turnați crema de ciocolată
  2. Abia acum curățați perele. Nu le curățați mai repede deoarece se oxidează.
  3. Tăiați perele felii subțiri și aranjați sub formă de rozetă introducându-le pe jumătate în cremă.
  4. Reintroduceți tarta la cuptor pentru aproximativ 35 de minute până când crema de ciocolată este bine coagulată în centru
  5. Se lasă să se răcească bine înainte de a se desface și de a se servi.

Poftă bună! E un desert minunat pentru o zi de duminică sau pentru o sărbătoare mai specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *