Toata lumea iubeste fructele, insa eu cred ca atunci cand e sezonul lor trebuie sa le mananci crude, ca atare sau in diverse preparate, dar tot crude pentru a pastra intacti toti nutrientii din fructe. E pacat sa faci placinte, prajituri coapte in cuptor deoarece acestea se pot face si in extrasezon cu fructele congelate, uscate sau confiate. Asa ca am cautate retete cu fructe crude si proaspete. Cautarea mea a dat roade si iata o reteta raw vegana cu visine.
Reteta pentru 6-8 portii
Pentru ciocolata:
– 50 gr Cacao Raw
– 60 ml Sirop de artar
– 80 ml Ulei de cocos topit
– Esenta de vanilie sau alta aroma dupa gust
Pentru crema:
– 180 gr visine curatate de samburi si scurse
– 80 g Faina de cocos sau fulgi de cocos uscati si fara ulei
– 1-2 linguri Mousse de cocos
Preparare : 25 minute
La congelator : 2 ore
1. Folositi forme pentru cupcake. Poate fi o tava cu 6-7 adancituri gata formate, forme individuale sau forme de silicon. Se pot folosi chiar si forme de hartie, dar sa fie o hartie mai groasa de calitate.
2. Intr-un castron se pun ingredientele pentru ciocolata si se amesteca foarte bine pana se obtine o compozitie fina si neteda.
3. Cu o lingurita se umplu partial formele de cupcake si se dau la congelator 10 minute pana se intaresc partial. Daca sunt foarte tari compozitia de fructe nu va adera la ciocolata.
4. Pentru pregatirea cremei de fructe puneti fructele in blender si amestecati pana aveti un piure fin si neted. Fructele trebuie sa fie scurse sau putin inghetate inainte. Puteti folosi orice fructe sau amestec de fructe dupa gust. Trebuie ca piureul de fructe sa nu fie foarte apos.
5. Intr-un castron amestecati piureul de fructe cu faina si mousse-ul de cocos. Daca vi se pare prea subtire crema puteti sa mai adugati putina faina de cocos.
6. Cu o lingura turnati compozitia din fructe peste ciocolata din formele de cupcake care este partial inghetata.
7. Puneti apoi din nou formele la congelator pentru minim 1-2 ore dupa care puteti sa le pastrati la frigider pana le serviti
Pentru ornare imaginatia poate sa zboare: fructe in culori contrastante, fulgi de cocos, cacao nibs, goji, etc.
Sursa de inspirație: Tart Cherry Choc Tops