Descriere
Caracteristici:
• produs bio
• Gramaj: 1000ml
• Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat ferit de caldura si lumina.
• Tara de origine: Agricultura UE Italia
• Fabricat: Italia
• Certificator: Bioagricert, Certificat: IT-BIO-006
Descriere Ulei de masline extravirgin:
• Ulei de masline extravirgin de la Il Nutrimento, de calitate superioara. Este extras la rece prin procedee mecanice din masline italiene.
• Acest ulei de masline extravirgin este produs in sudul Italiei din masline italiene.
• Ulei de categorie superioara cu aroma intensa, fructata, cu tonuri amare picante usoare.
• Se obtine direct din masline prin presare mecanica.
• Gustul sau intens si fructat este perfect pentru a aroma multe feluri de mancare.
• Sursa naturala de vitamina E (12mg la 100g) care ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ.Asigura 100% din valoarea nutritionala recomandata.
Beneficii consum Ulei de masline extravirgin
Uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate sanatoase
- Aproximativ 13,8% din grasimile uleiului de masline sunt grasimile saturate, in timp ce 10,5% sunt polinesaturate, cum ar fi acizii grasi omega-6 si omega-3.
- Ulei de masline extravirgin este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi mononesaturati (acidul oleic), benefici pentru mentinerea sanatatea inimii. Ajuta la micsorarea riscului de boli cardiovasculare.
- Acidul gras predominant al uleiului de masline este acidul oleic, o grasime mononesaturata care reprezinta 71% din continutul total de ulei.
- Studiile sugereaza ca acidul oleic reduce inflamatia si stresul oxidativ si poate avea chiar efecte benefice asupra genelor legate de cancerul.
- Grasimile mononesaturate sunt, de asemenea, destul de rezistente la caldura mare, ceea ce face din uleiul de masline extravirgin o alegere sanatoasa pentru gatit.
Uleiul de masline contine cantitati mari de antioxidanti
- Uleiul de masline este, incarcat cu antioxidanti puternici care sunt activi din punct de vedere biologic, cum sunt vitamina E si polifenoli, ce asigura protectia celulelor impotriva radicalilor liberi, sustinand sanatatea celulara. Acestia pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice care va afecteaza sistemul cardiovascular si nervos central.
- Antioxidantii combat, de asemenea, inflamatia si ajuta la protejarea colesterolului din sange de oxidare – doua beneficii care va pot reduce riscul de boli de inima.
Uleiul de masline are puternice proprietati antiinflamatorii
- Datorita proprietatilor antiinflamatorii este util in prevenirea unor afectiuni cum sunt artrita, bolile de inima, reducand inflamatiile din corp
- Se crede ca inflamatia cronica este un factor principal al bolilor, cum ar fi cancer, boala de inima, sindrom metabolic, diabet de tip 2, Boala Alzheimer, artrita, obezitatea
- Antioxidantii mediaza principalele efecte antiinflamatorii. Cheia dintre ele este oleocantalul, care s-a dovedit ca functioneaza in mod similar cu ibuprofenul, un medicament antiinflamator nesteroidian.
- Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca acidul oleic, principalul acid gras din uleiul de masline, poate reduce nivelurile anumitor markeri inflamatori, cum ar fi proteina C reactiva (CRP).
Uleiul de masline este protector impotriva bolilor de inima
- Studiile observationale efectuate in urma cu cateva decenii au aratat ca bolile de inima sunt mai putin frecvente in tarile mediteraneene. Acest lucru a condus la cercetari ample asupra dietei mediteraneene, care acum s-a demonstrat ca reduce semnificativ riscul de boli de inima.
- Uleiul de masline extravirgin este unul dintre ingredientele cheie in aceasta dieta, dar cercetarile asupra beneficiilor sale pentru bolile de inima sunt mixte., o recenzie din 2018, sursa de incredere, sugereaza ca poate ajuta la reducerea inflamatiei si la cresterea colesterolului HDL (bun)
- Daca aveti boli de inima, antecedente familiale de boli de inima sau orice alt factor de risc, poate doriti sa luati in considerare includerea uleiului de masline extravirgin in dieta dumneavoastra.
Uleiul de masline sustine o buna digestie si nu este asociat cu cresterea in greutate si cu obezitatea
- Un consum regulat de ulei de masline extravirgin sustine si stimuleaza sanatatea sistemului digestiv, contribuind la mentinerea unui microbiom intestinal sanatos si la reglarea tranzitului intestinal.
- Consumul de cantitati excesive de calorii poate duce la cresterea in greutate, iar grasimile sunt bogate in calorii.
- O recenzie din 2018, sursa de incredere, a mai descoperit ca dietele bogate in ulei de masline au ajutat la promovarea pierderii in greutate mai mult decat dietele sarace in ulei de masline.
- Cu toate acestea, este important de retinut ca consumul de cantitati excesive de orice aliment poate duce la cresterea in greutate, iar uleiul de masline nu face exceptie.
Uleiul de masline are proprietati antibacteriene
- Uleiul de masline contine compusi care pot inhiba sau ucide bacteriile daunatoare.
- Unul dintre acestea este Helicobacter pylori (H. pylori), o bacterie care traieste in stomac si poate provoca ulcere gastrice si cancer de stomac.
- Un studiu efectuat pe animale din 2022 a descoperit ca uleiul de masline extravirgin poate ajuta la lupta impotriva anumitor tulpini ale acestei bacterii.
Ingrediente:
ulei extravirgin de masline*
* ingredient provenit din Agricultura Ecologica
Utilizare:
- Gustul sau intens si fructat este perfect pentru a aroma multe feluri de mancare.
- Poate fi utilizat la salate, la prepararea de sosuri, legume, marinarea carnii si pestelui.
- Poate fi consumat ca atare si in diete alimentare sau utilizari cosmetice.
- Nu exista o recomandare exacta pentru cantitatea de ulei de masline pe care ar trebui sa o consumati pe zi. Cu toate acestea, consumul a cel putin 1/2 lingurita este asociata cu un risc mai scazut de aparitie a unor boli cronice
Probios va ofera in gama IL NUTRIMENTO, uleiuri, mustar, sosuri gata preparate si legume conservate, o gama de produse bio crescute sub soarele Italiei.
Maria –
Cau de ceva timp un ulei de calitate. Se pare ca l-am gasit. Un gust pur si simplu deosebit, foarte intens.